Kolakušić Ursuli von der Leyen: Još od nacizma nisu bila tako zgažena ljudska prava u Europi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Vaše izvješće o stanju temeljnih sloboda i prava građana Europske unije upravo je u suprotnosti sa stvarnim stanjem. U proteklih 80 godina, od nacizma, nikada nisu bila zgažena tako ljudska prava”, poručio je hrvatski eurozastupnik Mislav Kolakušić predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen.

Von der Leyen je u srijedu u Europskom parlamentu u Strasbourgu jedan sat obrazlagala svoju politiku. Nakon izvješća o stanju temeljnih sloboda i prava u građana EU, koje je podnijela von der Leyen riječ je preuzeo hrvatski eurozastupnik Mislav Kolakušić.

Bivši sudac i nezavisni zastupnik u Europskom parlamentu oštro je kritizirao izvješće o stanju u Europskoj uniji.

Upozorio je na stanje temeljnih sloboda i prava građana Europske unije pri čemu se posebno osvrnuo na stanje izazvano strogim epidemiološkim mjerama koje izazivaju podjele.

Morate odmah zaustaviti ovu podjelu građana

“Vaše izvješće o stanju temeljnih sloboda i prava građana EU je upravo u suprotnosti sa stvarnim stanjem. Proteklih 80 godina, od nacizma, nikada nisu tako bila zgažena temeljna ljudska prava. Pravo na slobodu kretanja, na rad, na zdravstvenu skrb i pravo na zabranu medicinskih eksperimenata koji se provodi nad 500 milijuna stanovnika Europske unije. Pravo je svakog građanina da odlučuje o svom zdravlju i o slobodi svog kretanja. Mi smo zgazili nekoliko stoljeća znanosti i medicine. Sada uvodimo mjere i cijelo vrijeme ih zadržavamo – COVID potvrde kojima se cijepljeni mogu slobodno kretati iako prenose zarazu kao i necijepljeni – su sulude. Morate odmah zaustaviti ovu podjelu građana jer tko zna što nas čeka u budućnosti”, poručio je Kolakušić u svome govoru obraćajući se predsjednici Europske komisije Ursuli Von der Leyer.

Share.

Comments are closed.