KAMPANJA ZA MOSTAR Koalicija za Mostar: Ruište veliki turistički potencijal

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Program Koalicije za Mostar (SDA, SBB, DF, SBiH i BPS) predviđa ubrzani razvoj velikog turističkog potencijala Ruišta U razgovoru s građanima kandidati su predstavili viziju razvoja takozvane zračne banje, koju osim domaćih sve više posjećuju i inozemni turisti.

Kandidati Koalicije za Mostar 2020 boravili su u nedjelju na Rujištu, planinskoj oazi koja je postala prepoznatljiva turistička destinacija. U razgovoru s građanima kandidati su predstavili viziju razvoja takozvane zračne banje, koju osim domaćih sve više posjećuju i inozemni turisti. –

Senad Milišić, potpredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Park prirode Rujište“ ističe da se trenutno realizira jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na ovom području. “Požari, koji su harali na Rujištu, uništili su ogromne površine munike, endemskog drveta zahvaljujući kojem je ovo područje poznato kao zračna banja. “Vatrogasni dom je na Rujištu neophodan i nadam se da će, uz podršku nove vlasti, njegova izgradnja biti završena naredne godine kako je i planirano”, istakao je Milišić.

Kandidat Koalicije za Mostar 2020 za Gradsko područje Sjever Mirza Drežnjak naglasio je da je u Platformi Koalicije predviđen dalji razvoj ovog područja, koje je prepoznato kao turistički potencijal i za zimski i za ljetni turizam. “Predviđeni regionalni put koji će Mostar spojiti s Boračkim jezerom, odnosno općinom Konjic, dodatno će doprinijeti razvoju turizma. Kontrolirana gradnja i kvalitetno urbanističko planiranje na ovom prostoru je, također, naša vizija razvoja ovog područja”, rekao je Drežnjak.

/Republiakinfo.com/

Share.

Comments are closed.