Je li pijenje vode s limunom na prazan želudac zaista zdravo za organizam?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Lice mi se očistilo od bubiljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja’

Da je limun dobar za zdravlje vjerojatno nitko ne sumnja, no krije li svakodnevno pijenje vode s limunom neke prave zdravstvene benefite za naš organizam? To je odlučila provjeriti i Gianluca Russo kad je pristala na izazov da tjedan dana pije samo – vodu s limunom.

Vjerojatno ste i sami čitali o brojnim ljekovitim svojstvima limuna koji se spominje i kao prirodni antibiotik, blagodat za imunitet, prirodni antiseptik. te pomaže ublažiti grlobolju i menstrualne bolove. Prema nekima, voda s limunom pomaže i u borbi protiv mladenačkih akni.

Russo je tjedan dana ujutro natašte pila 2.5 dcl vode s pola cijeđenog limuna, a već, kaže, je pri kraju tjednog izazova primijetila da joj je koža čišća i svjetlija.

– Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla ali mi je to iskreno bilo bljutavo pa sam se odlučila za svježiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam vidjela rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svjetlija – piše Russo za Insider.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

 

 

(izvor: vecernji.hr)

Share.

Comments are closed.