Izetbegović se pohvaliko koliko su od svijeta ‘naprosili’ cjepiva te trijumfalno objavio: “Za nekoliko mjeseci (!?) stiže milijun doza cjepiva”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je danas definitivno donesena odluka o donaciji 50.000 cjepiva protiv COVID-19 iz Malezije i to, kako je rekao, zahvaljajući jednom pozivu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Najavio je dolazak milijun doza cjepiva u sljedećih nekoliko mjeseci što je, mora se priznati, vrlo neodređeno vremensko razdoblje.

”Sličnu stvar sam dogovorio s prijateljima iz Kine, 50.000 kineskih cjepiva. Po mom pozivu je došlo 30.000 cjepiva iz Turske. Evo 130.000 na ovakav način, što je solidno. Nije to broj koji će omogućiti masovno cijepljenje, ali je stanovit koji može u ovom času zadovoljiti najrizičnije grupe’‘, rekao je Izetbegović.

Uskoro, kako kaže, imat ćemo vakcine iz programa EU for Health, te je zbog toga u posljednjih dana obavio razgovore sa predstavnikom EU u BIH Johannom Sattlerom.

”Na taj način, mislim da ćemo imati milijun cjepiva u sljedećih dva do tri mjeseca. To je već onda jedno masovnije cijepljenje”, rekao je Izetbegović.

Izuzev o cjepivu, Izetbegović je nakon današnje sjednice Doma naroda govorio i o ‘aferi respiratori’ tvrdeći da “nitko u BiH nije do sada preminuo na tom respiratoru jer opslužuju relativno lakše pacijente”.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.