Izetbegović o Zvizdiću:”Vrijeme je stati”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon danas održanog stranačkog Kolegija kazao je da je “vrijeme stati u sukobu njega i Denisa Zvizdića”, inače potpredsjednika te stranke. Poručio je kako je “palo teških riječi”, ali da je “on uvijek za pomirenje”.

“Danas smo radili analize i kriterij po kojem ćemo raditi analize. Kanimo uspostaviti dijagnozu stanja do sljedećeg kolegija u ponedjeljak, te imati sjednicu Predsjedništva SDA krajem sljedećeg tjedna i donijeti odluke. Vidjeti gdje se uradilo dobro, gdje se uradilo loše što se uradilo loše i zašto. Dakle popravljati stvari”, kazao je Izetbegović komentirajući današnju sjednicu i izborne rezultate, prenosi Klix.ba.

Na pitanje zašto danas na Kolegiju nije bio Denis Zvizdić, Izetbegović je kazao da je “on tražio da se bez Zvizdića ne ulazi temeljito u suštinu problema”.

“Naravno nije se moglo izbjeći, ali to nije temeljito razmatrano. Mislim da su obiteljski razlozi, ali to pitajte njega. Nama je rekao da su obiteljski, mislim da jesu”, kazao je.

Izetbegović je kazao da bi “bilo odgovorno da se stane sa prepucavanjem jer je palo teških riječi”.

“Poznajemo se dugo, bili smo suradnici i možda ćemo i ostati suradnici. Vrijeme je stati, da ne zbunjujemo naše pripadnike stranke”, poručio je.

Predsjednik SDA smatra da je do sukoba došlo zbog nervoze nakon izbora i lošeg rezultata u Sarajevu.

“U Sarajevu smo imali vrlo loš izborni rezultat i to stvara nervozu, traže se krivci. Ne smije se dopustiti da to izađe iz nekih okvira i nanese štetu stranci. Moramo vidjeti gdje su loša mjesta, koji su razlozi za loše rezultate u nekim sredinama. Zašto u Centru i Ilidži nismo uspjeli, a jesmo u Vogošći. Zašto nismo u Zenici, a jesmo u Visokom. Postoje razlozi, imali smo udruživanje protiv SDA, kampanju medijsku protiv SDA, koja je negdje dala rezultate, a negdje nije. Odgovori na situaciju nisu jednostavni. Neki leže u strukturi same stranke i lokalnih rukovodstava, a neki su objektivni”, smatra.

Naglasio je kako je on za “opciju pomirenja, pa i sa onim s kojim se ranije razišao”.

“Nikada nisam za to da ugledni i sposobni ljudi napuštaju SDA. Pogrešan je pristup da SDA kani nešto protiv Zvizdića. Zvizdić je sam dao izjavu da će napustiti i ostale ultimatume, mislim da to nije trebalo”, zaključio je Izetbegović, prensi Klix.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.