Iz mostarskog DF-a izgleda smatraju da bi budućoj vijećnici Naše stranke, Boški Ćavar, trebalo ukinuti pravo na slobodu govora i mišljenja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na istup buduće vijećnice Gradskog vijeća Mostara, Boške Ćavar i njene kritike prema predsjedniku Demokratske fronte Željku Komšiću, reagirao je mostarski ogranak DF-a.

”Gradski odbor Demokratske fronte Mostar smatra da posljednji istupi vijećnice Boške Čavar u vezi predsjednika Željka Komšića ne doprinose političkoj kulturi i toleranciji. Govor u kome se ljudi na krajnje nepristojan način vrijeđaju ne ide u prilog toleranciji koju Naša stranka zdušno proklamira. Osuđujemo sve iznesene neistine na račun član Predsjedništva Željka Komšića i pozivamo Našu stranku da reagira na istupe svojih članova u cilju promoviranja političke kulture i dijaloga”, stoji u reakciji iz mostarskog ogranka DF-a.

Podsjetimo, Boška Ćavar, novoizabrana vijećnica Naše stranke za Gradsko vijeće Grada Mostara, u Podcastu Bura navela je kako je vrijeđa što je nazivaju “komšićkom”.

– To sam jučer doznala, nešto što ja ne mogu psihički podnijeti. To me je jučer streslo ono baš do dna. Zašto bi ja bila Komšićka, ja ne znam što sam loše uradila u ovom gradu u ovoj politici da bi me netko usporedio sa Željkom Komšićem. Zna se tko je Željko Komšić, što je on uradio i koliko je zla nanio ne samo Hrvatima, on je nanio zla cijeloj državi jer u tri mandata nije doznao gdje su Grude, gdje Široki Brijeg, poručila je Čavar i dodala:

– Moje rodno mjesto je Široki Brijeg, ja gore idem i ja sam se rodila kao Hrvatica i ne mogu mijenjati svoju nacionalnost, niti sam se ja ikad udaljila od tog naroda. Ja volim sve ljude koji žive gore, ali nisu mi mrski ni Bošnjaci ni Srbi, kazala je Ćavar.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.