ISTI JE ‘FENOMEN’ I U SREBRENICI, ALI… Zvizdić došao u Mostar jer izgleda da smatra da Tužiteljstvo i policija ne trebaju provjeravati fiktivna prebivališta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon uznemirujućih informacija da policija nakon izbora maltretira Bošnjake u južnim prigradskim naseljima Buna, Hodbina, Gubavica, Pijesci i Jasenica, Gradskog područja – Jug, Grada Mostara, danas su mještane tih mjesta posjetili visoki državni dužnosnici iz SDA – Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Edin Ramić, ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH, Šefket Hafizović, šef kabineta zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Vijeća ministara BiH i Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine HNŽ.

Ovaj posjet je identičan posjetu u Stocu, kada je nakon nereda i nasilnog prekida izbora u Stocu 2016. godine, taj gradić posjetilo visoko izaslanstvo SDA na čelu sa predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, dajući im podršku. Izgrednici su nakon prekida izbora osuđeni.

Zanimljivo je da se upravo SDA bori protiv istog ovog “fenomena” u Srebrenici gdje zahvaljujući fiktivnim prebivalištima masovno na birališta izlaze Srbi koji žive u susjednoj Srbiji te tako odnose ovoj bošnjačkoj stranci mjesto načelnika.

Visoko izaslanstvo SDA-ovih dužnosnika u vlasti i ovaj put je dalo podršku mještanima navedenih područja gdje Tužiteljstvo HNŽ-a i MUP istražuju sumnje u predizborne manipulacije – povećan broj prijava prebivališta većinski bošnjačkog stanovništva.

Da cijela situacija bude tragi-komičnija s velikim upitnikom nad pravnom državom, mještani su se “požalili” na “neprincipijelne pritiske i zastrašivanja od strane PU Mostar po nalogu Tužiteljstva HNŽ” i policijske posjete koje izazivaju “prave drame u brojnim obiteljima”, ali bez odgovora jesu li na svoje adrese fiktivno prijavili osobe kako i iste stekle pravo glasanja za lokalne izbore u Mostaru te kratko nakon tog vremena se i odjavile s adrese.

Podsjetimo, HNS je Tužiteljstvu HNŽ-a predalo kaznenu prijavu zbog, kako su naveli, izborne prijevare i pokušaja namještanja lažnog rezultata izbornog procesa, odnosno, fiktivnih promjena adresa stanovanja  u gradskom području Jug gdje su bošnjačke stranke radile izborni inženjering prijavama na lažne adrese kako bi mijenjale izborni rezultat.

Iz HNS-a su istaknuli da su prikupili svu dodatnu dokumentaciju i za slične aktivnosti na drugim gradskim područjima gdje je došlo do lažnog preseljavanja osoba iz jednog (većinskog nacionalnog) u drugo (manjinsko nacionalno) gradsko područje.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.