Indija proživljava agoniju, a indijski političari vode predizbornu kampanju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Indija je u proteklih nekoliko dana zabilježila više od dva milijuna novih slučajeva koronavirusa. Na tiuće je mrtvih, krematoriji diljem zemlje na tisućama lokacija rade 24 sata na dan kako bi kremirali preminule, u bolnicama nema slobodnog kreveta te oboljeli leže doslovno na ulicama u blizini bolnica, vlada nestašica kisika i ostalih medicinskih potrepština potrebnih za zbrinjavanje oboljelih, izvješćuju mediji.

Među novinarima koji se nalaze na terenu u Indiji je i CNN-ov Sam Kiley koji izvješćujući s jedne od lokacija navodi kako Vlada Indije unatoč ovim problemima s pandemijom nastavlja predizbornu kampanju.

Indija je tema izvješćivanja u brojnim svjetskim medijima, koji također javljaju da u toj zemlji unatoč agoniji koju proživljavaju njeni žitelji nema mjera ograničenja.

Istodobno, Indija ulaže milijune u vojne potrebe i svemirski program dok je zdravstveni sustav u toj zemlji slomljen, a proteklih dana pomoć stiže iz svih dijelova svijeta.

Mediji iznose statističke podatke o oboljelima i preminulima u posljednja 24 sata od indijskog ministarstva zdravstva – u samo jednom danu preminulo je 3.645 ljudi i registrirano 300.000 novih slučajeva zaraze, što je novi rekord u toj zemlji, a procjenjuje da je taj broj još veći.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.