I BISKUP U KAMPANJI Čović – biskup Palić: U Mostar vratiti demokraciju na dobrobit svih građana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije msgr. Petar Palić u ponedjeljak su održali sastanak u biskupskom ordinarijatu u Mostaru na kojem su, između ostaloga, razgovarali i o izbornim procesima i aktivnostima.

Sugovornici su istaknuli kako se nakon 12 godina konačno vraća demokratsko pravo građanima Mostara, te su se i biskup Palić i Čović složili kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

“Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja”, poručili su iz HDZ-a BiH.

Današnji susret poslužio je kao prilika da Čović i biskup Palić razgovaraju i o nizu drugih tema, poput izazova epidemije koronavirusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije.

Biskup Palić predstavio je aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra, preostalim fazama završetka ovog projekta te o drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju, priopćeno je iz HDZ-a.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.