HDZ smatra da SDA neće kočiti formiranje vlasti u HNŽ, ali koče imenovanje ravnatelja MUP-a

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedništvo Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održalo je utorak proširenu sjednicu na kojoj je istaknuto da se daje puna politička podrška inicijativi vijećnika HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a u izmjeni Ustava po pitanju potpune konstitutivnosti Srba u HNŽ-u.

Predsjedništvo ŽO pohvalilo je pregovarački tim Vlade HNŽ-a, resornog ministra i predsjednika Vlade, kao i sindikate medicinskih djelatnika u iznalasku rješenja višemjesečnog problema, te je naglasilo da sve raduje činjenica kako žitelji ove županije nemaju potrebe strahovati o potpunoj medicinskoj usluzi u medicinskim ustanovama, priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH HNŽ.

Također, naglašena je i neupitna spremnost HDZ-a BiH u formiranju nove županijske vlade sukladno izbornim rezultatima iz 2018. godine. Navedeno je da se odvijaju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, te da, kako kažu, žalosti činjenica da SDA ne pokazuje ni najmanju želju kako bi se implementirala volja birača.

Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ-a smatra da je nužno poštivati izbornu volju birača i da SDA neće biti kočnica normalnog funkcioniranja županije. Također, istaknuli su “da je voljom ministara iz reda SDA produljena trakavica imenovanja ravnatelja MUP-a , te time produljena i ovako narušena sigurnosna slika u županiji”.

“Napominjemo da je pored svih napora ministra MUP-a i predsjednika Vlade da se sigurnosna situacija u županiji podigne na višu razinu, SDA odlučila prešutno zanemariti ovu temu iz njima poznatih razloga”, navodi se dalje u priopćenju za javnost ŽO HDZ BiH HNŽ-a.

Vodstvo županijskog odbora HDZ-a BiH podržalo je i prijedlog o oživljavanju gradskih i općinskih turističkih zajednica, a sve s ciljem jačanja turističko-ugostiteljskog potencijala ovdašnjih destinacija.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.