HDZ HNŽ-a za povratak djece u školske klupe: Djeca ne smiju biti taoci politike pojedinaca

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na proširenoj sjednici predsjedništva ŽO HDZ BiH HNŽ-a, održanoj u ponedjeljak, 13. rujna, a na kojoj su sudjelovali i HDZ-ovi ministri u Vladi HNŽ-a i HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici gradova i općina u toj županiji, raspravljalo se o budućim projektima kojima bi se dodatno pomoglo gradovima i općinama o realizaciji projekata i planiranju budućih, ali i o početku nove školske godine.

Shodno početku školske godine i kojekakvim špekulacijama u javnosti kako bi se nastava održavala u online formatu zaključeno je kako se učenicima treba omogućiti normalno pohađanje nastave i naglašeno da ništa ne može dovoljno kvalitetno zamijeniti nastavu od učionica. Postoje mehanizmi i dovoljna zaštita da bi se nastava održavala u normalnim uvjetima, djeca ne smiju biti taoci politike pojedinca koji svojim postupcima ne žele dobro našoj djeci, naglašeno je na sjednici.

Istaknuto je kako će se razgovarati sa sindikatom osnovnog obrazovanja, a sve u cilju rješavanja svih otvorenih pitanja.

“Također svi nazočni su upoznati s budućim planovima i izazovima koje donosi naredno razdoblje. Potreba je politička kultura, intezivnija komunikacija i međusobno uvažavanje ukoliko se želi pomak, a HDZBIH je taj koji će uvijek zagovarati takav način političke konverzacije. HDZBIH Hercegovačko-neretvanske županije spreman je uvijek sjesti za stol i konkretno razgovarati s partnerima, ali nikako na štetu Hrvata naše županije”, istaknuto je na sjednici.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.