NESLUŽBENI PODATCI – HDZ BiH je zadržao većinu (grado)načelnika, ali izgubio je Tomislavgrad i Odžak, Prozor-Rama se pokazala nedostižnom

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema prvim informacijama iz stranačkih stožera, HDZ BiH izgleda da je zadržao skoro sve dosadašnje pozicije (grado)načelnika, ali ima tu i nekih novih “igrača”.

U općini Prozor-Rama već su vatrometom proslavili prve, neslužbene rezultati s birališnih mjesta koji su govorili kako kandidat HDZ 1990 dr. Jozo Ivančević uvjerljivo vodi protiv HDZ-ovog kandidata Ilije Petrovića sa skoro dvostrukoviše glasova. Ukoliko to potvrde i službeni rezultati SIP-a, to će biti četvrti mandat novog-starog načelnka općine Prozor Rama.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990  kazao je da je ta stranka osvojila i načelnički mandat u Odžaku, te da je vrlo blizu i osvajanja mandata u Neumu. Tako će njihov kandidat Drago Zečević voditi općinu Odžak sljedećih četiri godine.

Prema neslužbenim podatcima i nakon zatvaranja biračkih mjesta u Tomislavgradu, kandidat novoosnovanog Hrvatskog nacionalnog pomaka Ivan Buntić vodi u podršci birača spram HDZ-ovca Joze Bagarića i HNL-ovca Hrvoja Orlovića. Ukoliko ove informacije potvrde i preliminarna izvješća SIP-a, novoosnovana stranka Ivana Vukadina, inače bivšeg HDZ-ovca, imat će svog prvog načelnika.

HDZ zadržao većinu (grado)načelnika, ali ne sve

U pet općina HDZ BiH zadržao je mandate bez konkurencije jer su kandidati te stranke bili jedini ovjereni kandidati – u Domaljevcu-Šamcu to je Stjepan Piljić, u Orašju Marijan Oršolić, u Grudama Ljubo Grizelj, Andrija Šimunović u općini Ravno i Zvonimir Anđelić u općini Usora.

U epskoj izbornoj bitci u Stocu, gdje je prošlih lokalnih izbora čak došlo do nasilnog prekida, izgleda da je pobjednih stari-novi načelnik Stjepan Bošković kojeg je podržavala svehrvatska koalicija stranaka. On je, prema neslužbenim podatcima dobio 4.000 glasova, a njegov protukandidat, neovisni kandidat Zoran Turković 2.650 glasova.

HDZ najvjerojatnije zadržava i svog gradonačelnika u Čapljini, Smiljana Vidića.

Neslužbeni podatci i stranačkog stožera HDZ-a BiH u Čitluku pokazuju da je ta stranka zdržala svog načelnika u toj općini, Marina Radišića, i sljedećih četiri godine. Neslužbeni podatci stranačkih stožera i u toj općini govorili su o 4.351 glasu za HDZ-ovog kandidata Radišića, 1.471 glas za protukandidata Marka Antonia Brkića s liste HDZ 1990 i 312 glasova Milenka Dugandžića iz HKDU Hrast-a.

Ova stranka najvjerojatnije ima svog načelnika i u Neumu, Dragana Jurkovića, kao i u Širokom Brijegu Miru Kraljevića. Pobjedu i svoj prvi gradonačelnički mandat izvjesno je da će bilježiti i Vedran Markotić, HDZ-ov kandidat u Ljubuškom.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.