Glavašević: Milanović može promijeniti politiku prema BiH – da prestane biti politika HDZ-a prema HDZ-u BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom nije bilo previše vremena za detaljne razgovore oko situacije u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno dogovoriti u kojem smjeru bi trebala ići suradnja Hrvatske i Turske u idućem razdoblju, piše Nacional.hr.

Izvori bliski stožeru Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih točaka razgovora u idućem razdoblju trebala biti analiza funkcioniranja Daytonskog sporazuma.

“Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske može utjecati na to da politika prema Bosni i Hercegovini treba prestati biti HDZ-ova politika prema HDZ-u Bosne i Hercegovine, kao što je do sada bio slučaj. Očekujem da će se to promijeniti, to je ispravan smjer kojim treba ići. Daytonski ugovor trebao je biti revidiran već pet godina nakon što je zaključen, taj sporazum je bio jedan flaster koji je trebao zaustaviti rat u BiH. Smatram da je najbolja politika za Hrvate u BiH upravo jedna funkcionalna država u kojoj Hrvati mogu biti ravnopravna komponenta, da BiH prestane biti država koju ‘navlače’ njeni susjedi”, komentirao je za Nacional.hr Bojan Glavašević, hrvatski političar, jezikoslovac i sociolog, te saborski zastupnik u 9. sazivu Hrvatskoga sabora. Sin je poznatog ratnog izvjestitelja iz Vukovara i heroja Domovinskog rata Siniše Glavaševića.

Bojan Glavašević je u kolovozu 2018. godine istupio iz SDP-a te dao neopozivu ostavku na dužnost člana Predsjedništva SDP Hrvatske zbog neslaganja s ostatkom vodstva, smatrajući kako SDP pod vodstvom Davora Bernardića ne može ponuditi odgovor ni na jedno važno pitanje o budućnosti Hrvatske.

Glavašević se osvrnuo i na anketu koju je objavio Nacional, a koja je pokazala da većina birača HDZ-a podržava aktualno vodstvo stranke.

“Građani i građanke Hrvatske u većini su centristi i vrlo loše reagiraju na radikalizam, pogotovo na desnici”, komentirao je Glavašević.

 

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.