Danas ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na ponovljenim izborima u Srebrenici jutros je na vrijeme otvoreno 26 biračkih mjesta. Izbori se neće ponoviti u Kalimanićima i Urisićima te na nepotvrđenom biračkom mjestu. Neće biti angažiran ni mobilni, ali će raditi jedan Covid tim, priopćeno je za Avaz iz Općinske izborne komisije u Srebrenici.

Na biračkim popisima ima 10.002 birača, plus 391, koji su registrirani za osobno glasanje. Na biračkom mjestu u Živinicama upisano je 330 i Gradačcu 105 birača. Za izbore je osigurano 40.000 maraka Zekerijah Hadžić, član OKI Srebrenica, kaže da neće raditi mobilni tim, ali putem covid tima glas će moći dati 27 građana, prenosi Avaz.

Naglašava da je angažirano 84 biračkih članova i 82 zamjenika. U prvim satima ponovljenih izbora u Srebrenici nema gužvi na biračkim mjestima. Razlog je odluka Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ o bojkotu. Većina Bošnjaka će zbog neponavljanja izbora putem pošte bojkotirati ponovljene izbore u Srebrenici. I na biračkim mjestima malo je bošnjačkih članova, jer su odustali nakon odluke o bojkotu izbora.

I u Doboju su jutros otvorena sva biračka mjesta za glasanje na ponovljenim lokalnim izborima na kojima građani biraju između 85 političkih subjekata, rečeno je u Gradskom izbornom povjerenstvu (GIP), javlja agencija SRNA.

Prema podacima GIP Doboj, za ponovljene lokalne izbore registrirano je 85 političkih subjekata, a pravo glasa na 89 biračkih mjesta ima 50.615 birača, izuzev onih koji su na izborima u studenom glasali putem mobilnog tima.

Građani će na ponovljenim izborima za gradonačelnika birati između kandidata SDS-a Cvijana Filipovića, SNSD-a Borisa Jerinića i SP-a Srđana Todorovića.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.