Čović o samoizolaciji iz Hrvatske: “Neki se imaju pravo ljutiti, mi nemamo”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 14-dnevnoj samoizolaciji za sve osobe koje dolaz iz BiH na sinošnjoj zavrćnoj svečanosti obilježavanja manifestacije ‘Lipanjske zore 1992.-2020.’, komentirao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

“Malo se ljutimo kad nam dođe poruka iz Hrvatske pa je dočekamo na različite načine jer je nas upravo ograničavanje našeg kretanja iscrpilo u prethodna dva ili tri mjeseca psihološki i drugi način”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović na sinošnjoj na završnoj manifestaciji ‘Lipanjske zore 1992. – 2020).

On je rekao da “Hrvati trebaju jasno kazati da su dio hrvatskog naroda te na jedan mudar način i s jasnom komunikacijom s onima koji donose odluke vrlo brzo djelovati da se te odluke promjene”.

„Hrvatski narod je jedinstven narod s obje strane ove naše granice i to neće nikada nikakava društvena, europska ili bilo kakva druga granica promjeniti pa i u ovim iskušenjima nemojmo pasti u neku napast izljeva kojekakvih osjećanja kakvih čujemo ovih dana. Neki imaju pravo da se ljute, neki imaju pravo da galame, takva im je politička pozicija. Mi nemamo pravo na takvo nešto. Mi moramo znati tko može riješiti problem i kako možemo riješiti taj problem, i taj problem riješiti. Na taj način ćemo skrbiti i brinuti i o svim ovim braniteljima za koje još nismo našli sva rješenja ni u BiH ni u RH. Puno je toga napravljeno ali evidentno ima toga još puno uraditi”, rekao je,između ostaloga, Čović.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.