Čović kaže da je SIP nelegalan i zahvalio se Sattleru i Nelsonu za Mostar, iako bi oni najradije da ih on ne hvali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Središnje izborno povjerenstvo u trenutačnom sazivu je nelegalna institucija, rekao je predsjedsjednik HDZ BiH u intervjuu za Večernji list BiH.

“Netko je zamislio instituciju koja je nadležna za demokratsko provođenje izbora pretvoriti u produženu ruku politike koja već dulje vrijeme radi na rušenju ustavnog poretka. Zakonske procedure su prekršene i ako takvo što prođe, izravno dajete motiv istim pojedincima da nastave takvo što i dalje raditi u drugim institucijama. Ono što je nelegalno, mora biti vraćeno u zakonske okvire, a ne da postane pravilo ponašanja. Ta ista institucija treba osigurati i uvjete za održavanje općih izbora za dvije godine. E, upravo za svrhu tih izbora imate ove sadašnje radnje. Hrvatski narod želi se institucionalno eliminirati kroz SIP BiH i tu više nema nikakvih upitnika. Nedavno izabrani predsjedatelj ove institucije je osoba koja je prije nekoliko mjeseci bila na političkoj poziciji u uredu osobe koja je sinonim za rušenje ustavnog poretka ove zemlje. To je dovoljno jasna poruka da vidimo u što se SIP BiH želi pretvoriti i politički podrediti”, rekao je Čović za Večernji list BiH.

O sporazumu za Mostar, Čović između ostaloga kaže:

“Nikakvi pritisci nisu postojali, naši partneri i prijatelji iz međunarodne zajednice bili su samo medijatori. Još jednom htio bih im zahvaliti što su dali svoj doprinos da se razgovori obave u miru i tišini. Istinski prijatelj ove zemlje, posebni predstavnik EU-a, gospodin Sattler dao je ogroman doprinos da razgovori dobiju svoj konačan epilog. Veleposlanik SAD-a gospodin Nelson također. I EU i SAD naši su najvažniji strateški partneri, istinski prijatelji i njihova pomoć u svim procesima je potrebna i poželjna. I predstavnici drugih veleposlanstava i institucija također. Ovim putem još jednom iskreno im zahvaljujem i pozivam da zajednički nastavimo sve ono što pred nama stoji u idućem razdoblju”.

Intervju u cijelosti možete pročitati: OVDJE.

 

Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.