BRUXELLES NA TELEFONU S PLEMENSKIM VOĐAMA Razgovor sa Dodikom, Izetbegovićem i Čovićem – u EU opet zabrinuti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst, u telefonskim razgovorima s političkim liderima u BiH pozvala je na nastavak dijaloga, pronalaženje rješenja za trenutnu političku krizu i usmjeravanje pažnje na reforme, priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Navedeno je da je ona razgovarala s Miloradom Dodikom (SNSD), Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ BiH), kao i s ministaricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Eichhorst je, kako se ističe, izrazila snažnu zabrinutost EU u vezi sa političkom situacijom u BiH i pozvala lidere da rade zajedno s više energije i pažnje na iznalaženju rješenja, kroz dijalog, kompromis i potpuni povratak u institucije BiH.

Naglasila je potrebu da se prestane s razdornom i provokativnom retorikom i djelovanjem, što se odnosi i na preispitivanje jedinstva, suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje.

Ona je ponovila nedvosmislenu podršku EU perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje, ističući da je što raniji dogovor o ustavnoj i izbornoj reformi od najveće važnosti.

Eichhorst je razgovarala s političkim liderima uoči zajedničke posjete Bosni i Hercegovini sa specijalnim izaslanikom SAD-a za izbornu reformu u BiH Matthewom Palmerom od 27. do 30. listopada, stoji u priopćenju Izaslanstva EU-a u BiH.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.