BOJKOT IZBORA ILI IZDAJA SREBRENICE? Grujičić i Jerinić pobijedili u Srebrenici i Doboju, Bošnjaci sami sebe ‘anulirali’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mladen Grujičić, kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu”, pobijedio je na izborima sa 5.189 glasova ili 67,62 posto, dok je kandidat probosanskih snaga Alija Tabaković osvojio 2.433 glasa ili 31,70 posto, prema rezultatima koje je jutros objavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Neke je zbunila informacija o broju glasova koje je osvojio Tabaković, s obzirom na bojkot izbora na koji su pozvale probosanske snage, javlja Klix.ba.

Predstavnik Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” Ćamil Duraković jučer je rekao da je u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166.

No, kako je za Klix.ba jutros pojašnjeno iz SIP-a, u rezultate jučerašnjih izbora ubrojani su i glasova sa svih mjesta koja nisu poništena od glasanja 15. studenoga. Tu se ubrajaju glasovi poštom, glasovi iz odsustva, nepotvrđeni listići, oni koje su prikupili mobilni timovi i oni s mjesta koja nisu poništena.Tim glasovima treba pridodati i one koji su jučer ubačeni u kutije na mjestima na kojima su ponovljeni izbori.

Kada je riječ o Doboju, prema jutros potvrđenim podacima, pobijedio je Boris Jerinić (SNSD) sa 19.908 glasova ili 67,46 posto.

Kandidat SDS-a, kojeg je podržao veći dio oporbe, Cvijan Filipović, osvojio je 4.815 glasova ili 16,32 posto, prenosi Klix.ba.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.