Advent u Mostaru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zabavni program na mostarskom Adventu započet će danas nastupom glazbene skupine Crvena jabuka, a u svim narednim danima do početka Nove godine očekuje se niz glazbenih događaja koji će bez sumnje u Mostar privući veliki broj posjetitelja. Član Organizacijskog odbora Damir Bunoza najavio je bogat program, kazavši i kako osim dobre glazbe postoji i niz drugih stvari zbog kojih vrijedi posjetiti ovaj događaj.

Večeri posvećene Balaševiću i Dragojeviću

Svake večeri u planu su žive svirke, a tu je i kvalitetno kuhano vino, živi nastupi i brojne slastice. Nakon Crvene jabuke, Mostarci i ostali posjetitelji imat će prigodu uživati u glazbenoj večeri posvećenoj neponovljivom Đorđu Balaševiću, nastupu Hrvatske glazbe na tradicionalnom Božićnom koncertu, kao i nastupima mostarskih bendova Dobre vibracije, Brig, Gabriel, 45 stepeni, te polaznicima Mostarske rock škole. Također, u planu je i večer Olivera Dragojevića uz kultne hitove ovoga velikana. Poslastica je i nastup Narodnog orkestra Mostara predvođenog Salemom Sihirlićem i Adnanom Jakupovićem, te mladom nadom narodne glazbe Dinom Memićem.

Walter Acoustic Orchestra nastupit će večer uoči najluđe noći, koja je rezervirana za Indiru Levak i skupinu Twist.

Skupina Dva ipo čovjeka nastupit će prve večeri naredne godine, a uz njih će biti i Josip Palameta. Organizatori su također planirali bogat program za djecu i najmlađe, koji će se odvijati tijekom svakoga dana. U planu su kazališne predstave, revije plesa, nastupi maskota, druženje s Djeda Mrazom, te radosti klizališta uz besplatnu školu klizanja.

Advent u savjet poštivanja epidemioloških preporuka

Zadovoljstvo zbog bogatog programa i kvalitetne organizacije nije skrivao ni prvi čovjek Grada Mario Kordić. Kazao je kako je bez obzira na pandemiju COVID-a 19 urađen odličan posao, uz poziv svima na razumijevanje, mir i toleranciju u danima blagdana.

– Vrijeme Adventa je vrijeme mira i ljubavi. Nadam se da ćemo se lijepo družiti. Želimo odaslati najljepše poruke iz našega grada, poručio je Kordić.

Kao liječnik pozvao je građane da budu savjesni i da se pridržavaju mjera i preporuka, kako radosti Adventa ne bi pokvarile epidemiološku sliku u gradu. Svjestan je određenog rizika, ali je kako je rekao, dobra stvar to što će se sve odvijati na otvorenom.

Advent je zvanično započeo krajem prošloga mjeseca paljenjem prve svijeće, a kasnije je kompletan ugođaj donekle kvarila kiša koja je često padala u Mostaru. Organizatori vjeruju kako će vremenske prilike biti povoljne i kako će svi istinski uživati.

Iako je ranije objavljeno kako je Grad za ovu priliku osigurao 125 tisuća maraka, kasnije je ipak objavljeno da su glavni sponzori Aluminij Industrija, Stanić grupa te Vlada HNŽ-a. Novac koji je Grad planirao za ovaj događaj bit će, kako je rečeno, preusmjeren na neke druge projekte.

Program ovogodišnjeg Adventa u Mostaru možete vidjeti OVDJE

Share.

Comments are closed.