Biden prvi put nakon pobjede komentirao Trumpa: ‘Ovo što izvodi je velika sramota‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden obratio se u utorak javnosti otkrivši kako od subote, kada je projicirana njegova izborna pobjeda, nije razgovarao s aktualnim predsjednikom Donaldom Trumpom. Ipak, u šali je rekao kako se veseli razgovoru s njim, piše Guardian.

Odgovarao je na novinarska pitanja o tomu kako gleda na Trumpovo izbjegavanje priznavanja poraza. Ustvrdio je kako je to velika sramota, prenosi Jutarnji list pisanje Guardiana.

– Kako da ovo kažem? To neće pomoći njegovu predsjedničkom nasljeđu. Nadam se, a to sam shvatio i iz razgovora s međunarodnim liderima, da su američke demokratske institucije dovoljno snažne da izdrže do 20. siječnja 2021. godine – rekao je Biden.

Novoizabrani predsjednik tijekom svoje je konferencije rekao i kako je tranzicija vlasti tek počela.

– Činjenica je da ne mogu prihvatiti našu pobjedu u ovom trenutku – rekao je Biden.

No, dodao je kako se nadao da će izbjeći Trumpove pravne akcije kojima se pokušava osporiti njegova pobjeda.

– Ništa neće usporiti naše napore – rekao je dok se njegov tim priprema za preuzimanje vlasti u SAD-u, javlja Guardian.

Biden je rekao i kako se proteklih dana čuo sa više svjetskih vođa.

Među ostalima, telefonskim se putem u ponedjeljak ujutro čuo s britanskim premijerom Borisom Johnsonom. Dodao je kako svijetu želi poslati poruku da se Amerika vraća.

– Amerika se vraća u igru – rekao je navodeći Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, Kanadu i Irsku, napadno izostavljajući Kinu, Rusiju i nacije Bliskog Istoka, piše britanski list.

(Izvor: Jutarnji list)

Share.

Comments are closed.