Veliko zanimanje za ‘Grad bez ptica’, novi roman književnice Anite Martinac

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nezaboravni scenski prikaz novog romana Grad bez ptica, književnice Anite Martinac ne samo da je probudio duhove Mostara, nego je i izazvao lavinu emocija.

U prepunoj dvorani Galerije kraljica Katarina u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače sa dvije scene u tami i svjetlu dočarano je vrijeme kroz raskošni pripovjedački dar, kojim književnica oživljava prošlost i progovara o temama kojih se mnogi danas ustručavaju glasno izreći.

Tina Laco, Ivan Volić, Ilija Puljić, David Vasilj, Ružica Josipović i sama književnica Anita Martinac svojim su glasovima oživjeli likove iz romana, koji su svi pisani u prvom licu što ovo književno djelo čini neobičnim na jedan poseban način. Nakon prvog djela programa koji je vjerodostojno prikazalo scene prošlosti, u drugom djelu programa uz modeliranje izvrsne Tine Laco na čajanki s književnicom imali smo prigodu čuti kako je djelo nastajalo i tko su likovi koji se spominju u romanu.

Anita Martinac nakon niza uspješnih romana ”Medaljon”, ”Posljednji” i ”Od Franje do Franje”, brojnih zbirki poezije, te zbirke novele ”Život nema naslova” i bajke ”Kako je Pjev naučio raditi”, također objavljene u ovog godini, u svojoj dvadesetpetoj obljetnici književnog stvaralaštva čitateljima je ponovo priredila do sada neviđen ugođaj i nezaboravno predstavljanje novog proznog djela.

Po riječima književnih kritičara književnica Anita Martinac obogatila je hrvatsku književnost, te kao virtuozica pisanih riječi više puta i nagrađivana za svoj rad, a svoju izvrsnost potvrdila je i ovom večeri.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.