U Sarajevskoj županiji 107 novozaraženih, u RS-u 103

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo Sarajevske županije u toj županiji je registrirano 107 novozaraženih osoba. Pored toga na retestiranju je bilo još 27 pozitivnih osoba. U RS_u je u posljednja 24 sata registrirano nova 103 slučaja.

No, kako Klix.ba saznaje, ovako visok broj za posljednja 24 sata leži u činjenici da je bilo “repova” u radu odnosno u testiranju i slanju rezultata testiranja te sporosti baze podataka odnosno sustava posljednjih tjedana u toj županiji.

Klix.ba ističe da je u Sarajevskoj županiji posljednji tjedan urađen veliki broj testiranja što dodatno usporava slanje rezultata. Samo u posljednja 24 sata je testirano 566 uzoraka.

Trenutno su u Izolatoriju KCUS-a hospitalizirane 34 osobe (jedna na respiratoru), dok su se tri oporavile u odnosu na jučer.

U SŽ je do danas testirano ukupno 14.009 osoba, a broj aktivnih slučajeva iznosi 484. Rješenje za samoizolaciju dobilo je 706 osoba.

U RS novih 103 zaraženih

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe u Republici Srpskoj, prenosi RTRS.

Radi se o 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi, priopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banja Luke, 11 iz Višegrada, pet iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja i po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Derventa, Foče i Lopara.

Većina novozaraženih je s područja istočnog dijela Republike Srpske, od čega je najveći broj iz Bijeljine i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.554 slučajeva zaraženih koronavirusom, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen pozitivan test na koronavirus.

Share.

Comments are closed.