Prvi slučaj koronavirusa u Hercegovini i prva kardinalna pogreška: Zaraženi smješten na Odjel za plućne bolesti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas kod pacijenta iz Mostara, potvrdio je za portal Klix.ba Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB). Radi se o pacijentu koji je jučer primljen u županijsku bolnicu Mostar sa simptomima, a neslužbeno se doznaje da je boravio  u Italiji, u mjestu Verona, točnije, ocu i sinu. Kako Republika doznaje, radi se o osobama iz Gruda, a koje žive u Ilićima.

Iz Kriznog stožera HNŽ-a priopćeno je da su u SKB Mostar jučer primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, bez pozitivne epidemiološke anamneze, te s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na COVID-19, te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat.Konačna potvrda rezultata dati će laboratorij UKCS Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za COVID-19, priopćeno je.

Kako se neslužbeno doznaje Bljesak.info, zbog činjenice da je zaraženi smješten na Odjel za plućne bolesti, cijeli odjel SKB-a s cjelokupnim medicinskim osobljem ide u karantenu.

Nakon ove informacije, na društvenim mrežama bilježe se mnogi negativni komentari na račun oboljelih koji nisu izvjestili o svom nedavnom putu u Italiju gdje je najveće žarište pandemije u Europi.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.