Program – Mostarska liska 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru, s ponosom izvješćuje medije i svoju cijenjenu publiku da je od pristiglih prijava iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, selektovano šest najboljih kazališnih predstava komedijskog žanra za ovogodišnji festival komedije „Mostarska liska 2020“. Također, donesena je doluka da će festival trajati dan kraće, odnosno da će biti svečano zatvoren 16. travnja.

Festival će biti otvoren 10. travnja u 20 sati predstavom „Sjećaš li se Dolly Bell“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokan Mladenović, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Sljedeće večeri, 11. travnja na repertoaru je predstava „Čekajući Godoa“ Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića. Predstavu igra ansambl Kruševačkog kazališta iz Srbije.

U nedjelju, 12. travnja gledamo predstavu „Identitluk“ nastalu prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Ponedjeljak, 13. travnja, rezerviran je za nastup Gradskog pozorišta jazavac iz Banja Luke i predstavu „Istina“ Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok u utorak 14. travnja dočekujemo goste iz Hrvatske. Riječ je o predstavi „GospOUdinNOUbadi” autora i reditelja Saše Anočića, a koju izvodi ansambl teatra EXIT iz Zagreba.

Posljednjeg dana natjecateljskog dijela festivala (15. travnja) uživamo u izvedbi predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Festival će biti zatvoren 16. travnja, svečanošću dodjele nagrada, te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi „Split in space“ autora i reditelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog kazališta mladih Split.

Pored natjecateljskog, Festival i ove godine obiluje bogatim popratnim programom koji će biti objavljen neposredno prije početka Festivala.

Također, mole se novinari koji žele pratiti Festival da se za akreditacije obrate upravi Pozorišta najkasnije do 01.04.2020. godine.

ULAZNICE za sve programe su u prodaji po cijeni od 10 KM, a dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 KM koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju Festivala. Također, moguće su i rezervacije na broj: 036/550-128, mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Vlasnicima godišnjih karata omogućen je besplatan ulaz na sve predstave festivala bez prethodne najave.

Share.

Comments are closed.