Najvažnija vijest dana: Možda će kiša

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u sljedećih nekoliko dana očekuje se postupna promjena vremena – oblačno vrijeme s umjerenim do jakim vjetrom ali i lokalnim pljuskovima.

U četvrtak, 17.09.2020., u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano dio prijepodneva. Od sredine dana postupno povećanje oblačnosti sa juga. U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U petak, 18.09.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U jutarnjim satima poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, sjeverne i srdišnje Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 27 do 30°C.

U subotu, 19.09.2020., u Bosni i Hercegovini više oblačnosti prije podne. Pretežito sunčano u drugoj polovici dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.