Manekenka poginula u padu aviona? Vlasti ju nemaju na popisu preživjelih, a njen prijatelj tvrdi da je živa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zara Abid se, prema pisanju tamošnjih medija, vraćala s ujakovog sprovoda.

Poznata manekenka Zara Abid (28) bila je među 107 putnika aviokompanije Pakistan International Airlinesa koji se srušio u najvećem pakistanskom gradu Karachiju koji je letio iz Lahorea.

Snažno nevrijeme zahvatilo Afganistan i Pakistan, više od 130 mrtvih: “Veliki broj žrtava su žene i djeca”
Tamošnji The Express Tribune tvrdi da je Zara zaista bila na tom letu i kako je nema na dosadašnjoj listi preživjelih. “Na popisu preživjelih nalaze se tri osobe”, rekla je glasnogovornica Ministarstva zdravstva Meeran Yousuf za Tribune.

“Prvi je direktor banke Punjab, drugi je muškarac po imenu Zubair koji se nalazi na liječenju u civilnoj bolnici Karachi, a treća je žena po imenu Tahira koja je trenutno hospitalizirana u CMH-u”, otkrila je Yousuf. Glasnogovornik kompanije je rekao da je pilot prije pada aviona rekao da ima tehničkih problema.

Mnogi se opraštaju od manekenke na društvenim mrežama dok se puno njih nada da će njezino ime ipak biti na novom popisu preživjelih. Na to je utjecala i objava njezinog bliskog prijatelja Ikrama Gohara koju je prenio Aaj News.

“Zara je živa, s nama je. Molite za nju”, napisao je na Instagram storyju. Frizer i vizažist je tako objavio informaciju drugačiju od vlasti. Prema pisanju pakistanskih medija Zara se vraćala s ujakovog sprovoda.

Zara se pojavila na naslovnicama brojnih magazina i surađivala s poznatim brendovima.

Share.

Comments are closed.