KORONA-BILTEN Dvoje preminulih i novi oboljeli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U BiH raste broj zaraženih koronavirusom. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u Federaciji je do sada zabilježeno ukupno 238 oboljelih, od ukupno testiranih 1.800 osoba, a preminulo je 10 osoba. Daleko najveći broj oboljelih je u HNŽ-u – 67 U RS-u, posljednja 24 sata testirano je 194 osoba, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić i to je ukupno 267 oboljelih u tom entitetu. Od 24 novih, 10 je žena, a 14 muškaraca. Iz Banja Luke je 17 osoba, troje iz Laktaša i po jedna osoba iz Gradiške, Prijedora, Kotor Varoša i Šipova. Ovi podatci se mijenjaju iz sata u sat.

HNŽ: 7 pozitivnih na koronavirus

Tijekm sinošnjih sati u SKB Mostar na koronavirus testirano je 62 uzorka, a u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 7, i to 5 u Čitluku, te po jedan u Jablanici i Mostaru.

ŽZH: Osam novozaraženih, 6 iz Širokog Brijega, 1 iz Gruda, 1 iz Posušja

U Županiji zapadno-hercegovačkoj jutros je registrirano 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrđeno je za BHRT iz Stožera civilne zaštite ZHŽ. Šest zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, a po jedna iz Gruda i Posušja. Ovo je 21. zabilježen slučaj u Širokom Brijegu, a peti u Grudama i Posušju. Sada je ukupno u toj županiji 31 oboljeli od koronavirusa.

USŽ: 8 novoboljelih, 6 iz Cazina, po jedan iz Bihaća i Bosanske Krupe

Na području USŽ je novih 8 pozitivnih osoba na koronavirus. Ukupno su testirane 34 osobe. Pozitivne osobe su po jedna iz Bihaća i Bosanske Krupe, a šest iz Cazina.

Preminula oboljela u Sarajevu od koronavirusa

Jedna žena pozitivna na koronavirus umrla je tijekom boravka na Klinici za plućne bolesti u Podhrastovima u Sarajevu gdje se liječila, potvrđeno je za BHRT. Pacijenttica je preminula od posljedica teške upale pluća koju je prouzročio koronavirus. Ovim smrtnim slučajem broj umrlih u Bosni i Hercegovini popeo se na 14.

RS: Još 24 osobe pozitivne na koronavirus, 1 pacijent preminuo

U RS su urađena 194 testiranja, 24 osobe su pozitivne na koronavirus. 10 osoba je ženskog pola i 14 muškaraca. Većina zaraženih gravitira ka Banja Luci. 10 osoba je na bolničkom liječenju.
Peta osoba preminula u RS-u Muškarac srednje životne dobi preminuo je jučer u poslijepodnevnim satima u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS od posljedica novog virusa korona. Riječ je o pacijentu iz Prijedora koji je bolovao od više kroničnih bolesti. Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od 20. ožujka, potvrđeno je iz UKC-a Ovo je peta osoba koja je do sada u bh. entitetu RS preminula od posljedica Covida – 19.

5 novoboljelih u Vitezu, dva u Sarajevskoj županiji

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tijekom noći je potvrđeno 7 pozitivnih rezultata na testiranje na prisustvo koronavirusa, dok su testovi na pacijentima Klinike za gastroenterohepatologiju negativni. Od 48 testiranih osoba, koronavirus je potvrđen kod 5 osoba iz Viteza, 1 iz Sarajeva i 1 iz Hadžića.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.