Iransko veleposlanstvo demantiralo “neutemeljene optužbe heroju borbe protiv terorizma i pobjede nad ISIL-om”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je reagirao bošnjaki član Predsjedništve BiH demantirajući pisanje pojedinih medija, a koji su ga dovodili u svezu sa ubijenim iranskim generalom Solimanijem tijekom rata u BiH, reagiralo je i Veleposlanstvo Irana u BiH.

Veleposlanstvo Islamske Republike Iran u Sarajevu odbacilo je u utorak kao neosnovane informacije objavljene u pojedinim bh. medijima i pripisivanje, kako su naveli, “neutemeljenih optužbi heroju borbe protiv terorizma i simbolu pobjede nad ISIL-om, generalu Qassemu Soleimaniju”.

U priopćenju su demantirali objavljene špekulacije uz pozivanje “na pojedine tendeciozne i lažne strane izvore” te su izrazili očekivanje veće privrženosti medija principu poštenja u informiranju i izbjegavanju objave neosnovanih i tendecioznih informacija.

Naglasili su da je “principijalna politika Islamske Republike Iran poštivanje međunarodnih zakona i podržavanje neovisnosti, sigurnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, njezinih zakona i suživota svih njezinih naroda te rad na bilateralnim odnosima u okviru zajedničkih interesa naroda dviju zemalja”.

Podsjetimo da je u veleposlanstvu Islamske Republike Iran, nakon što je general Qassem Soleimaini ubijen u zračnom napadu vojnih snaga SAD-a u Bagdadu početkom siječnja, bila otvorena Knjiga žalosti za ubijenog generala u koju su se, tijekom trodnevne žalosti, upisivali na desetine Sarajlija, ali i građani Irana koji žive u BiH.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.