IDEMO SILAZNO U BiH novih 165 slučajeva oboljelih od koronavirusa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prema podacima entitetskih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata potvrđeno je 165 novih slučajeva korona virusa. U zadnja 24 preminulo je 10 osoba dok ukupan broj izliječenih od početka pandemije iznosi 6.312, ne uključujući Brčko Distrikt.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12 sati) u Federaciji BiH je testirano 627 uzoraka, od kojih je 125 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj, Hercegbosanskoj i Sarajevskoj županiji.

U Federaciji BiH do sada je testirano 88.577 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 7.216 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH se oporavio 3.601 pacijent, a trenutno je aktivno 3.447 slučajeva-oboljelih od COVID-19. Do sada je zabilježeno 168 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su četiri smrtna slučaja, preminuli su žena i muškarac iz Kalesije, te dva muškarca iz Živinica.

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 40 osoba. Radi se o 23 muške i 17 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 29 srednje i četiri osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Doboja, osam iz Banja Luke, pet iz Modriče, po tri osobe su iz Bratunca i Kneževa, po dvije iz Dervente, Kozarske Dubice i Zvornika i po jedna osoba je iz Prnjavora, Laktaša, Šamca i Broda.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđen koronavirus. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Banja Luke, muškarcu starije životne dobi iz Osmaka, muškarcu starije životne dobi iz Dervente, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine, muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu srednje životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u RS potvrđeno 5.060 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 182 osobe kod kojih je potvrđen test na koronavirus, a oporavilo se ukupno 2.711 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 51.870 osoba.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.