Glas Amerike: Dodik se uzalud pokušava dodvoriti predsjedniku Trumpu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voice of America (Glas Amerike), najveća američka međunarodna televizijska kuća koju financira Američki KOngres i postoji od 1942. godine, možda kao nikada do sada, otvoreno je kritizirala i osujetila pokušanje SNSD-a i predsjednika te stranke Milorada Dodika u, kako su istaknuli, “dodvoravanju” američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koje on i njegova administracija ignoriraju.

U svom kratkom video prilogu VOA iz Studija Washington podsjećaju da je Dodik poslao pismo podrške predsjedniku Trumpu tijekom procesa njegovog opozva u kojem, između ostalog, stoji: “Izražavam podršku predsjedniku Trumpu jer je podrška njemu – podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima”.

Novi Dodikov pokušaj dodvoravanja Trumpovoj administraciji

Novi Dodikov pokušaj dodvoravanja Trumpovoj administraciji koja odgovara ignorisanjem ili sankcijama

Geplaatst door Glas Amerike – Studio Washington op Woensdag 18 december 2019

 

Međutim, Glas Amerike navodi da je Dodik, “čak plagirao i riječi predsjednika SAD-a”: “Budućnost ne pripada globalistima, budućnost pripada patriotama”.

nadalje se zakljućuje da Dodik i članovi SNSD-a odavno se pokušavaju bezuspješno dodvoriti Trumpovoj administraciji te se navodi da je premijerka RS-a Željka Cvijanović “čekala na recepciji Trumpovog hotela kako bi molila dužnosnike za fotografiju, a Marinko Umičević je čak pokušao pokloniti cipele prvoj dami Melaniji Trump”.

Trumpova administracija ignorira te pokušaje ili produžuje sankcije Dodiku. Štoviše, otišla je korak dalje od Obamine i sankcionirala Nikolu Špirića i njegovu obitelj. Te sankcije je osobno potpisao jedan od najvećih Trumpovih saveznika, Državni tajnik Mike Pompeo.
Politika SAD prema BiH se ne mijenja, bez obzira koliko novca ili truda SNSD uloži na lobiste, poklone ili pohvale, zaključuje se u prilogu Glasa Amerike.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.