Džaferović: Hrvatska zloupotrebljava članstvo u EU i, umjesto svih u BiH, promiče samo politiku HDZ BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je Hrvatsku da “promijeni svoj odnos prema BiH i kao članica Europske unije počne promovirati vrijednosti i interese koji su zajednički za sve građane i etničke skupine”, prenosi Dnevni avaz.

Džaferović je u intervjuu Dnevnom avazu kazao kako vjeruje da Hrvatska želi pomoći njegovoj zemlji da što prije postane članicom EU, ali je dodao kako, u svjetlu činjenice da je Zoran Milanović postao hrvatskim predsjednikom, gradnju međudržavnih odnosa vidi kroz potrebu da Hrvatska u Uniji promiče prava i potrebe “svih koji žive u BiH”, a ne samo politiku HDZ BiH, kako je to, tvrdi Džaferović, sada slučaj.

“Vjerujem kako se članstvo Hrvatske u EU vrlo često zloupotrebljava kako bi se unutar BiH udovoljilo prije svega politici HDZ BiH u njegovim zahtjevima, pa i onim koji su neprihvatljivi za našu zemlju”, kazao je Džaferović istaknuvši kako bi se ova njegova primjedba mogla odnositi prije svega na različite prijedloge o načinu izmjene izbornih pravila.

“Prijedlozi HDZ BiH protivni su načelima vladavine prava. Ova država ne može sebi dopustiti ‘niti za jotu’ slabljenje građanskog načela. Smatramo da se prvo trebaju provesti izborni rezultati pa onda razgovarati o izmjenama izbornog zakona. Ne vjerujem da se taj zakon može promijeniti niti za mjesec, dva, ali niti za tri mjeseca”, rekao je Džaferović za Dnevni avaz.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.