Dodik priznao da je ‘performanser’ u Skupštini: Prvo rekao da prisluškuje oporbu, pa porekao

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik rekao je da je ono što je izgovorio sinoć (četvrtak, 21. svibnja) na sjednci Narodne skupštine RS-a (NSRS) u svezi s prisluškivanjem oporbe bio samo – performans.

Dodik je jučer za govornicom NSRS-a govorio ovako:

“Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) oporbu. Ja sam slušao. Hoćeš da ti donesem snimke što se govori o tebi. Žali se Transparensiju, babi, tati,…Imamo pravo i slušamo vas. Znamo što radite. Vi ste nemoćna i sterilna grupacija koja nema veze s javnim i državnim interesom. Paradirate i mislite da ćete nešto dobiti. Izabrali ste najgoru moguću metodu. Vi nemate talenta za politiku”, rekao je Dodik, obraćajući se zastupniku Nebojši Vukanoviću iz kluba oporbene Srpske demokratske stranke.

A danas govori ovo:

“Naravno da je to bio dio odnosa u samoj Skupštini. I onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne govori javno. To je ono što bi oni u oporbi nazvali performans ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanje”, rekao je Dodik.

U njegovu obranu tradicionalno je stao i ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač koji je kazao da se radi o “političkoj igri s oporbom”, odnosno, oporbenim zastupnicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem.

“Možemo vratiti snimak i vidjeti da je to samo jedna politička igra, koju Dodik vodi s pojedinim zastupnicima, koje ne shvaća ozbiljno, pa se s njima igra. Baci im lopticu, a onda oni vrte, gledaju, ima li kakvih ćoškova. Odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih zastupnika, a ni bilo koga drugog u RS tko se ne bavi kriminalom i tko nije eventualno potencijalni terorist i tko može ugroziti RS. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere”, rekao je Lukač.

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TIBiH) podnio je danas kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH Bosne i Hercegovine protiv Dodika zbog sumnje da je kao službena osoba izvršio kazneno djelo neovlaštenog prisluškivanja, a tužbu je već ranije najavio i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Tužbu je najavio i zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u entitetskom parlamentu Draško Stanivuković, koji je rekao da je kompletirana prijava protiv Dodika, te da bi ona mogla biti predana već u petak. Tužbu će podnijeti Tužiteljstvu RS-a i Tužiteljstvu BiH.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.