Devet požara u HNŽ-u, Mostar u dimu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na području Hercegovačko-neretvanske županije trenutno je aktivno devet požara, po jedan kod Mostara, Čitluka i Rame jedan, Jablanice dva, dok je kod Konjica aktivno čak pet požara, priopćeno je iz Civilnog stožera HNŽ-a.

Podsjetimo, požar na brdu između Zijemalja i Rujišta kod Mostara aktivan je od utorka. Od ranih jutarnji sati gorila je šuma, nisko raslinje i trava.

Inače, radi se o nepristupačnom terenu na kojem se nalaze i zaostale mine. Tijekom noći vatrena linija nošena vjetrom proširila se prema jugu i sjeveru. Jedan dio požara spusta se prema Bjelopoljskoj kotlini. Kako nam je rečeno iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, od jutros je na terenu jedna vatrogasna ekipa koja vrši uviđaj, prenosi Bljesak.info.

”Požar se nalazi na nepristupačnom terenu i nema opasnosti za stanovništvo jer je isti udaljen od kuća i naselja”, rekli su. Inače, tijekom jučerašnjeg dana veći dio Mostara bio je prekriven dimom zbog požara koji nekontrolirano pustoši sve pred sobom na teško pristupačnom miniranom terenu istočno od grada.

Istovremeno, na području Tuzle aktivan je požar na potezu Krojčica – Kužići – Husino gdje se s vatrenom stihijom bore vatrogasci iz Živinica, Lukavca i Kalesije, a pristigla je i ekipe iz Gračanice i Gradačca. S obzirom da se na pojedinim lokacijama požar približava kućama, u pomoć je pristigao i helikopter Oružanih snaga BiH.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.