Bogat repertoar za studeni u Narodnom pozorištu Mostar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osim redovnih aktivnosti, dočekuju goste iz Sarajeva, obilježa se Noć teatra BiH, kao i jubilarnu 70. godišnjicu postojanja Narodnog pozorišta u Mostaru.

Prvi petak u mjesecu studenom, 01.11. u 20 sati bit će odigrana predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

U petak, 08. studenog na repertoaru je sjajna komedija „Što ćemo sad“ autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, sa početkom u 20 sati. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom kazalištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni…? „Što ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi kazalište danas, ali i društvo u cjelini.

Nakon toga, u Narodno pozorište Mostar stiže gostujuća predstava „Prah“ mađarskog autora Györgya Spiróa, u režiji Miralema Zupčevića, nastala u koprodukciji Altteatra i JU Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a koja će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a u srijedu, 13. studenog u 20 sati. Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična obitelj svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi puno samorazotkrivanja. U glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije gledatelji će gledati dvoje vrsnih glumaca: Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

U istom tjednu, u subotu 16. studenog Narodno pozorište u Mostaru će sudjelovati na 10. bosanskohercegovačkoj manifestaciji ‘Noć teatra BiH 2019’. Ovo jedinstveno jednodnevno događanje posvećeno je scenskim i izvedbenim umjetnostima i održat će se na području cijele Bosne i Hercegovine, a NPM će ovaj datum obilježiti izvedbom predstave „To“ Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme sa početkom u 20 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

Na Velikoj sceni NPM-a u petak, 22. studenog u 20 sati na repertoaru je predstava „Ajmo na fuka“ autora i reditelja Dragana Komadine. Predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju „poziv od Onoga gore“, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru. Glumačku postavu čine: Saša Oručević i Robert Pehar.

Narodno pozorište u Mostaru u mjesecu studenom slavi jubilarnih 70 godina postojanja. Tim povodom, u petak, 29. studenog bit će upriličena izvedba sevdah drame koja je izazvala ogroman interes javnosti „Što te nema“ Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, a ulaz na predstavu je slobodan. Osim izvedbe predstave, ovaj izuzetno važan datum bit će obilježen i brojnim drugim prigodnim sadržajima.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Moguće su i rezervacije na broj: 036/550-128, mail: [email protected], ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Share.

Leave A Reply