Vučić kaže da su mu se i Putin i Lavrov ispričali zbog ‘Sirovih strasti’ Marije Zaharove

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
‘Predsjednik Putin nikad mi se nije ni zbog čega ispričao, nije to napravio ni Lavrov. Ali ovaj su se puta obojica ispričala‘, kazao je srbijanski predsjednik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ispričao se predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću zbog Facebook objave glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove u kojoj je glasnogovornica Vučićevo sjedenje u Ovalnom uredu usporedila s onim Sharon Stone iz filma “Sirove strasti”, piše BBC, a prenosi Jutarnji list.

Vučić je u intervjuu za Radioteleviziju Srbije rekao da mu se Putin ispričao, a Kremlj je to kasnije potvrdio. “Predsjednik (Rusije Vladimir) Putin nikad mi se nije ni zbog čega ispričao, nije to napravio ni (ruski ministar vanjskih poslova) Sergej Lavrov. Ali ovaj su se puta obojica ispričala”, rekao je Vučić i dodao da je s Putinom pričao telefonom. “Mislim da imamo dobro odnose, a ovo je za mene nebitan incident.”

Zaharova se kasnije također ispričala za svoju Facebook objavu te rekla da su njezini komentari krivo interpretirani. Pojasnila je da se htjela narugati američkoj aroganciji, a ne srpskom lideru. “Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje s arogantnim stavom posebnih. Trikovi protokola postali su jedna od metoda koju američki dužnosnici redovito koriste kako bi na umjetan način stvorili vidljivost vlastite posebnosti. A to je neprihvatljivo”, rekla je.

Podsjećamo, Zaharova se u svojoj objavi osvrnula na sastanak Vučića, kosovskog premijera Avdullaha Hotija i američkog predsjednika Donalda Trumpa na kojem su srpski predsjednik i Hoti potpisali sporazume o ekonomskoj suradnji.

“Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji broj 2. Tko god da jeste. Vjerujte mi”, napisala je Zaharaova te priložila dvije fotografije. Na prvoj fotografiji Vučić na stolici sjedi nasuprot Trumpa, koji sjedi za svojim radnim stolom u Ovalnom uredu. Na drugoj je slavni prizor ispitivanja Catherine Tramell (igra je Sharon Stone) iz filma “Sirove strasti”.

Nakon što je vidio objavu Zaharove, Vučić je rekao da je tom objavom najviše rekla o sebi. “Primitivizam i prostakluk govore o njoj, kao i o onima koji su je imenovali. Neka se oni time bave, ja joj neću odgovarati. Ja sam u Washingtonu štitio naše odnose s Ruskom federacijom, odbio sam potpisati da ćemo kupovati LNG koji je dvaput skuplji, a koji je bio u prvoj verziji. Ali što ćete, ljudi ne znaju cijeniti što Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji, jedina koja s Rusijom izvodi vježbe”, rekao je Vučić, piše Jutarnji list.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.