Vrste debljanja donose odgovore na probleme koji vas muče

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako bi otkrili razlog njihovog debljanja, Sveučilište u Sheffieldu i Harvard School of Public Health proveli su istraživanje i utvrdili šest tipova pretilosti.

Pretilost uzrokovana nedostatkom aktivnosti, pretilost koja je nastala kao rezultat stresa, ona koja je posljedica prejedanja i pretilost koja nastaje zbog intolerancije na gluten. Osim toga, postoji pretilost uvjetovana genima i ona koja je uvjetovana lošom cirkulacijom. Ovisno o tome kojem tipu pretilost ljudi pripadaju, salo će se najviše nakupljati na točno određenom mjestu na tijelu.

No, što mjesto na kojem se salo najviše nakuplja govori o vama?

Debljina gornjeg dijela tijela

To je znak prekomjerne konzumacije nezdrave hrane, a za smanjenje je potrebna i zdrava prehrana, ali i vježbanje. Prema studiji iz klinike Mayo iz 2008. godine, pretilost gornjeg dijela tijela povećava rizik od dijabetesa tipa 2, apneje u snu i hipertenzije, ali i mnogih drugih bolesti.

Nakupljanje sala na području trbuha

Masnoća na trbuhu vjerojatno je rezultat prekomjerne konzumacije alkohola. U ovom slučaju trebalo bi značajno smanjiti njegovu konzumaciju, pa čak i potpuno ga eliminirati. Tomu dodajte zdravu prehranu i vježbanje, kako savjetuje Remedy Daily.

Salo na donjem dijelu trbuha

To je čest znak depresije i anksioznosti, a najbolje se liječi i vježbanjem i različitim tehnikama ublažavanja stresa.

Izbočen trbuh i salo na gornjem dijelu leđa

To je rezultat sjedilačkog načina života. Moguće je da će osoba s ovom vrstom raspodjele masnoće primijetiti kako se masti praktično rastope nakon što počne redovno vježbati. Također, ljudima s ovim problemom savjetuje se konzumacija puno malih obroka umjesto tek nekoliko obilnih tijekom dana.

Debljina donjeg dijela tijela

Ona je češća kod žena nego kod muškaraca, a za borbu protiv nakupljanja masti u donjem dijelu tijela žene bi trebale provoditi trening snage i kardiovaskularne vježbe.

Debljina donjeg dijela tijela s naglaskom na potkoljenicama

To se najčešće vidi kod trudnica. Za borbu protiv ove vrste nakupljanja masti buduća majka trebala bi se posavjetovati s liječnikom, a najčešće je uzrok privremeno nakupljanje vode.

(Izvor: Agencije)

Share.

Leave A Reply