Upucali su je na ulici, ali život su joj spasile njezine – umjetne grudi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedan dan je hodala ulicama Toronta kada je shvatila da krvari iz prsa, ali nije mogla otkriti kako je zadobila ranu. Preživjela je samo zahvaljujući svojim implantatima.

Umjetne grudi i implatantni tu su iz estetskih razloga, no jednoj ženi čak su spasili i život. Jedna 30-godišnja žena hodala je ulicama Toronta kada je osjetila bol u grudima te vidjela kako krvari iz prsa, ali nije znala kako je nastala njezina rana, prenosi ladbible.com.

Kasniji pregled u bolnici otkrio je da je žena bila upucana, a metak joj je ušao u tijelo blizu lijeve bradavice. Kasniji pregled još je otkrio da joj je metak završio u lijevom donjem dijelu prsnog koša, putujući kroz lijevi implantat s tolikom snagom da je izokrenuo desni implantat.

Žena nije imala nikakve ozbiljnije povrede, iako je morala izvaditi oba implantata. No s obzirom na to da se metak nalazio na lijevoj strani njezinih prsa, to jest da je lijevi implantat spasio njezin život tako što je spriječio da metak dođe do njezinog srca i dublje u prsni koš. Ovaj incident dogodio se 2018. godine, ali napadač ni oružje još uvijek se nisu pronašli.

Ovo se možda čini kao slučajna sreća, ali liječnici su zapanjeni koliko je zapravo rijetko da se na ovaj način spasi nečiji život. Kirurg Giancarlo McEvenue rekao je: “Prema našim istraživanjima, postoji jako malo slučajeva u kojima su implantati spasili nečiji život za vrijeme pucnjave. S obzirom na broj žena koje imaju implantate i visok broj naoružanog nasilja u SAD-u, ovakvih slučajeva bilo je samo četiri, prije ovog sada, što je izuzetno mala brojka. “

Liječnici su zaključili da je njezin život stvarno bio spašen zbog implantata, iako to ne znači da oni uvijek spašavaju živote. Zbog mogućeg zagađenja tijela od strane implantata, ova žena ih je morala odstraniti. No potpuno se oporavila, a implantate može ponovno ugraditi nakon šest mjeseci.

Share.

Comments are closed.