U Washingtonu uhićen Joaqin Phoenix

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samo nekoliko dana nakon što je osvojio kipić Zlatnoga globusa za ulogu Jokera u istoimenom filmu, američki glumac Joaquin Phoenix uhićen je u Washingtonu nakon pružanja podrške prosvjedu protiv klimatskih promjena u organizaciji glumačke kolegice Jane Fonde.

Uz Joaquina Phoenixa, prosvjed glumice Jane Fonde podržali su kolege i aktivisti Martin Sheen i Maggie Gyllenhaal. Kako izvještava američka policija, na spomenutom prosvjedu u Washingtonu uhićeno je 147 osoba uključujući glumce Joaquina Phoenixa i Martina Sheena koji su nedugo zatim pušteni na slobodu, prenosi Tportal.hr.

Ira Arlook, glasnogovornica serije prosvjeda Jane Fonde nazvanih Fire Drill Fridays, javnosti je otkrila kako je glumac Joaquin Phoenix, kao veliki zagovornik veganstva, na najnovijem prosvjedu u svom govoru oštro kritizirao mesnu i mliječnu industriju.

”Ono o čemu se često zaboravlja govoriti na prosvjedima za zaštitu okoliša ili razgovorima o klimatskim promjenama je to da su mesna i mliječna industrija treći vodeći uzrok klimatskih prmjena. Moramo se ponekad priupitati što sami možemo učiniti u ovoj borbi. Postoji nešto što možemo učiniti danas, odmah sad ili sutra odlučivanjem onoga što ćete konzumirati”, kazao je, između ostalog, na prosvjedu Phoenix.

Share.

Comments are closed.