U Mostaru ugašen Aluminij i spaljena Bukača Huzurpator, a veleposlanica Martina Mlinarević maškare nazvala ‘hercegovačkim maloumnicima’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komentirajući spaljivanje Bukače Huzurpatora u Mostaru, u svom stilu ironično, na svom facebook profilu Martina Mlinarević, bh. veleposlanica u Pragu, ne ostaje dužna za “ljubav koju su joj pružili iz Mostara” te je napisala: “Kad misliš da si vidio sve…i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo što je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! <3. PS. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjižarama!”

Kako je i najavljeno, Najviši sud Republike Centar 2 u Mostaru donio je poetski transparentnu presudu po tužbi napaćenog puka protiv sveraširene pojave Bukače Huzurpator, javlja BLJESAK.INFO sa završne pokladne večeri u Mostaru.

Nakon uvodne zabave za najmlađe i darivanja od strane Babe Mačkaruše, u nastavku večeri Bukača Huzurpator osuđena je na spaljivanje na lomači u središtu naselja uz pravo žalbe dogodine, a presuda je na oduševljenje stotina tužitelja izvršena večeras uz glasno odobravanje.

U obrazloženju svoje presude, Sud joj stavlja na teret ‘vođenje kola’ bez diplome dok stvarni akademski građani čiste ulice, te činjenicu kako krijući se iza maski političke podobnosti troši pare napaćenog naroda i upire prstom na nebitne bukače koje ona i njeni čuvari paranoično vide na svakom koraku.

Sud izrijekom navodi: PRAVO I PRAVDA KOD NAS NISU ISTI TKO ZAVRŠI FAKULTET – ULICE ČISTI BABE APSOLVENTI DANAS SU U MODI MAČKE SU BEZ POSLA, A MIŠ KOLO VODI STVARNI ŽIVOT OVDJE JE KARNEVAL U NARODU STVARA PATNJU I JAL POLITIČKI PODOBAN POTREBNO JE BITI MOŽEŠ SE LAKO IZA MASKE SKRITI I VIKATI STALNO “ENO JE BUKAČA!” VIĐATI JE U ORMARU I ISPOD KAUČA A ZA TO VRIJEME, MAJKE LI MU STARE TROŠITI PARE OD NAPAĆENE FUKARE

Bukača Huzurpator našla se tako među ‘žrtvama’ karnevala u mostarskom naselju Centar 2, rame uz rame s ranijim ‘laureatima’ kao što su Buljo Šešbešlić, Medi Plišbraun, Bjerko Pilijanović, ministar za trafike i ludu struju Vladin Blećo, gospođica Gradska Vijećnica (spaljena ponovno u prosvjedima nekoliko mjeseci kasnije), Eurokrem Obabuš, predsjednik Mlade Županije Ćiro Morić, Marko Franko Švicarac, Uhljeb Budžetić, pouzdanik slijepe Haške Lipe Blesić, Akciza Nalitrić, Pelena Kakaleuša i drugi. Večerašnjom je svečanošću završen ovogodišni Karneval Centra 2, a njegovi se žitelji vraćaju svakodnevnim nedaćama, izvješćuje Bljesak.info.

U Čapljini su spaljivanjem Marka Krnjevala u liku Koronavirusa također završili ovogodišnji, 56. Pokladni dani ‘Trebižat-Čapljina 2020’ koju tradicionalno organizira HKUD ‘Seljačka sloga’. Prošlih godina Marko Krnjeval bila je lutka s likom Željka Komšića itd.

Tko je Bukača Huzurpator?

Komentirajući spaljivanje Bukače Huzurpatora u Mostaru, u svom stilu ironično, na svom facebook profilu Martina Mlinarević, bh. veleposlanica u Pragu, ne ostaje dužna za “ljubav koju su joj pružili iz Mostara” te je napisala: “Kad misliš da si vidio sve…i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo što je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle, ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! <3. PS. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjizarama!”

“Bukača Huzurpator” personifikacija je veleposlanice BiH u Češkoj, književnice Martine Mlinarević, koju je član Predsjedništva BiH imanovao na tu dužnost unatoč činjenici da nema sveučilišnu diplomu, a što je bio povod mnogim polemikama. Ona sama u svojim brojnim prošlim kolumnama upravo je osuđivala takve pojavnosti u društvu. Još jedan od skandala je i kada je, zbog pojedinačnih, anonimnih, ali i prijetnji i vrijeđanja putem društvnih mreža, prošle godine odustala od predstavljanja svoje knjige ‘Huzur’ u Čitluku.

Međutim, ni Mlinarević ne ostaje „dužna“ neistomišljenicima koji je kritiziraju te je u jednoj od svojih najnovijih reakcija novoimenovana veleposlanica BiH, izeđu ostalog, nevjerojatnim riječnikom za jednu diplomatkinju, poručila:“’Ko vas jebe majmuni, ćeraćemo se još“.

Mlinarević je svoju posljednju knjigu nazvala ‘Bukača’, što je preneseno značenje za „strašnu“, ali nepostojeću i potpuno bezopasnu ženu, kojom se plaše neposlušna djeca“. Od omiljene autorice “oštrog jezika” Hrvata u Hercegovini, a nakon što ju je za veleposlaničko mjesto imenovao Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva izabran većinski bošnjačkim glasovima, Mlinarević je postala skoro isto toliko politički omražena kao i sam Komšić.

Iako nije neočekivana upravo ovakva personifikacija svih narodnih nedaća koja se u okviru pokladnih običaja spaljuje kao groteskna lutka kako bi se “odagnalo” sve probleme koje narod “muči”, zanimljivo je da u godini gašenja mostarskog Aluminija i gubljenja 900 radnih mjesta, na pokladnoj lomači nije završila barem jedan aluminijski trupac.

Čini se da je Bukača Huzurpator ipak bila veća nedaća i problem.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.