U Čitluku počinje izgradnja sportsko-rehabilitacijskog doma za djecu s posebnim potrebama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradilište sportsko-rehabilitacijskog doma za odrasle osobe s invaliditetom i djecu s  poteškoćama u razvoju s područja općine Čitluk u mjestu Potpolje, blagoslovljeno je te se počinje s izgradnjom.

Nakon pripremnih radova izgradnja objekta je započeta, a na posebnoj svečanosti povodom ove prigode, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, Mary Walsh i časna sestra Muriel Geisler – predstavnice Humanitarne udruge “Sv. Josip“ iz Chicaga, predstavnici Udruge Susret i izvođača radova simbolično su označili početak radova, dok je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, blagoslovio radove i budući objekt.

– Kada promatram ovaj prostor ovdje onda mi se u sjećanje vrati prostor crkve u Pločama. Kao da je Bog ostavio onaj prostor kada dođe vrijeme da se napravi crkva u Pločama, gdje godinama nije bilo crkve. Kao da je Gospodin i ovaj prostor ovdje nekako ostavio upravo za ovo djelo. Hvala svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta, posebno Općini Čitluk, naravno i Humanitarnoj organizaciji sv. Josipa čije su predstavnice jednoga dana došle u moj ured sa molbom i željom za izgradnju ovoga objekta – kazao je fra Miro Šego nakon blagoslova kojemu su nazočili predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan, veći broj dužnosnika Općine Čitluk, predstavnici J.P. Broting, članovi Udruge Susret, predstavnici izvođača radova i ostali uzvanici.

Inače, izvođač radova izgradnje sportsko-rehabilitacijskog doma za djecu s posebnim potrebama je S.G.D. Graditeljstvo Medić iz Ljubuškog. Početku radova prethodilo je potpisivanje ugovora između Općine Čitluk i Udruge sv. Josip iz Chicaga kojim su potanko definirani međusobni odnosi čija je temeljna odredba da će navedena humanitarna udruga izgraditi objekt namijenjen za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju i darovati ga Općini Čitluk uz obvezu trajnog zadržavanja namijene objekta.

Krajem prošle godine, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom na budućem gradilištu održano je prigodno druženje članova Udruge Susret, predstavnica HU sv. Josipa iz Chicaga i izvođača radova na kojem su se svi međusobno upoznali i razgovarali o realizaciji ovog hvale vrijednog projekta čiji radovi bi trebali biti završeni do početka prosinca tekuće godine.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.