ŠVEDSKI MODEL? Federacija bilježi nagli porast novooboljelih, za dva dana 37, ali ipak popušta mjere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drugi dan zaredom u Federaciji se bilježi nagli porast novooboljelih od koronavirusa. Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata uu tom entitetu  testiran je 551 uzorak i potvrđeno je 19 novih slučajeva COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskoj i Sarajevskoj županiji, podaci su Federalnog zavoda za javno zdravstvo. Pitanje jesu li mjere prebrzo ukinute ili prihvaćamo tzv. švedski model?

Podsjetimo da je jučer ova statistika pokazivala 18 pozitivnih slučajeva iz Tešnja i i Tuzle što znači za samo dva dana novih 37 oboljelih.

Osvrnimo se i na ove brojke posljednjih dana:  26. svibanja od ukupno 280 testiranih uzoraka, nijedan test nije bio pozitivan na COVID-19. Također, 24. svibnja od 373 testirana uzorka, dva su bila pozitivna na COVID-19, a prema statistici od 23. svibnja, testirano je 676 uzoraka, a sedam je bilo pozitivno na COVID-19.

No, dok su epidemiolozi upozoravali da se mjere trebaju ukidati postupno, svjedočimo suprotnom, a pitanje je koje će biti posljedice i velikog okupljanja prosvjednika u Sarajevu zbog održavanja mise za bleiburške žrtve, a na što je upozoravano.

Hercegovina corona free

U Županiji Zapadnohercegovačkoj je korona-free zona. To je objavila Uprava civilne zaštite ŽZH na Facebook stranici uz statistiku broja oporavljenih po gradovima.

Prema podacima Uprave civilne zaštite ŽZH, oporavile su se dvije osobe iz Širokoga Brijega koje su bile jedine preostale pozitivne u ovoj županiji. Također, na području ŽZH od 26. svibnja više nema osoba u samoizolaciji.

(Republikainfo.com/V.S.H.)

Share.

Comments are closed.