Sarajevski kiseljak otvorio novu tvornicu u Kreševu vrijednu 20 milijuna KM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sarajevski kiseljak danas je svečano otvorio novu tvornicu u Polju kod Kreševa, koja se prostire na površini od 30.000 kvadratnih metara. U novu punionicu je uloženo oko 20 milijuna KM.

Prema riječima direktora Sarajevskog kiseljaka Davora Čičića, ovo je prva ovakva investicija nakon što je Agrokor dobio novu upravu i postignuta nagodba s povjerenicima, što je velika stvar, izvješćuje Klix.ba.

“Drago mi je da Sarajevski kiseljak može graditi svoju tržišnu poziciju u BiH i izvoziti u susjedne države te pomagati da ostanemo lider na tržištu”, rekao je Čičić.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe, u čijem je sastavu Sarajevski kiseljak, Fabris Peruško kazao je kako je ovo veliki dan za njihovu tvrtku, ali i cijelu grupu.

“Ovo je naš dugogodišnji san koji je napokon ostvaren. Vrlo smo emotivni u vezi s tim. Ovo je velika strateška investicija koja će učvrstiti našu poziciju na tržištu i iskorak na novo tržište. S postojećim kapacitetima proizvodili smo 120 milijuna litara mineralne gazirane vode i osvježavajućih napitaka. Pored toga izvozili smo u 20 zemalja regije i svijeta. Ova investicija značajna je za daljnji izvoz i perspektivu”, istakao je Peruško.

Predsjedavajuća Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH Lidija Bradara kazala je kako je Sarajevski kiseljak više od 100 godina simbol Kiseljaka.

“Budući da je Kreševo naša najdraža općina, nadam se da će ovaj projekt zaživjeti i ova turobna vremena donijeti dobre stvari pogotovo zato što smo uradili i spajanje dvije najbliže općine kroz Dervu. Nadam se da će se i drugi ugledati na nas”, kazala je Bradara.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara kazao je kako je ovo primjer uspješno riješenih problema i dobar primjer sinergije jednog velikog poduzeća i svih razina vlasti.

“U mnoštvu nekih informacija koje nisu toliko pozitivne, mislim da ovu treba maksimalno eksploatirati kako bismo BiH osjećali ljepšom i boljom. Kreševo prednjači po tvornicama i primjer je uspješne lokalne samouprave. Ovo je jak signal da nas obuzme nada da u ovoj prelijepoj državi možete lijepo živjeti i biti uspješni. Od ovoga će imati koristi uposlenici, ali i država”, kazao je Čavara.

Nova tvornica upošljava oko 30 radnika koji su prošli posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama. Ujedno, popunjavanjem proizvodnih kapaciteta otvarati će se i nova radna mjesta.

Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni, kako domaćem tako i inozemnim tržištima, piše Klix.ba.

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.