Reagirao Džaferović o vezi sa Soleimanijem: Velikosrpska ideologija i nebuloze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Srbijanska obavještajna služba je, po puno puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u svezu s nedavno ubijenim iranskim generalom Qassemom Soleimanijem.

Iz Džaferovićeva ureda se navodi kako se pri tome ”reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosrpskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima”.

”Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očito je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne sviđa i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti”, naveo je.

Nadalje, član Predsjedništva iH Šefik Džaferović kaže kako ”ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine”.

”Ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti u nastavku iznošenja istine i dosljedne borbe za interese Bosne i Hercegovine”, naveo je.

Reakcija bošnjačkog člana Predsjedništva BiH uslijedila je nakon teksta u srbijanskom najtiražnijem dnevniku, Večernje novosti, a koji se poziva na dobro obaviješten, diplomatski izvor iz BiH. Džaferović se spominje u kontekstu suradnje sa Soleimanijem tijekom rata u BiH.

“Džaferović, koji je poznat po tome da je za vrijeme rata izdavao i bosanske dokumente pripadnicima zloglasnog odreda `El mudžahedin` susreo se i bio je u koordinaciji s iranskim generalom Soleimanijem, gdje god su trebali sudjelovali pripadnici Iranske revolucionarne garde u napadima na srpske položaje i zločinima nad Srbima”, pišu Večernje novosti.

 

/Republikainfo.com/

Share.

Comments are closed.