Proslavljeno preuzimanje domaćeg neba

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Projekt Strategija upravljanja zračnim prometom Bosne i Hercegovine od ogromnog je značaja za BiH i Agenciju za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA)”, kazao je u srijedu večer u Mostaru direktor BHANSA-e Davorin Primorac na svečanosti povodom preuzimanja kontrole zračnog prometa u cjelokupnom zračnom prostoru BiH.

Tim povodom u Mostaru u ugostiteljskom kompleksu ‘Ljetnikovac Radobolja’, organiziran prijem i zabava za veliki broj visokih gostiju. Upriličen je vatromet i zabavni program uz veliki broj poznatih osoba iz političkog i gospodarskog života BiH.

“Projekt Strategija upravljanja zračnim prometom Bosne i Hercegovine od ogromnog je značaja za BiH i Agenciju za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA)”, kazao je večeras u Mostaru direktor BHANSA-e Davorin Primorac na svečanosti povodom preuzimanja kontrole zračnog prometa u cjelokupnom zračnom prostoru BiH. Tim povodom večeras je u Mostaru u ugostiteljskom kompleksu “Ljetnikovac Radobolja”, organiziran prijem i zabava za veliki broj gostiju. Upriličen je vatromet i zabavni program uz veliki broj poznatih osoba iz političkog i gospodarskog života BiH, izvješćuje FENA.

Svečanosti prisustvovali su predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, partneri i direktori agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi iz europskih zemalja te predstavnici brojnih zrakoplovnih kompanija i drugi gosti. U zabavnom programu najavljena su glazbene zvijezde poput Halida Bešlića, Nine Badrić, Ana Rucner i Aleksandre Radović.

“Projekt Strategija upravljanja zračnim prometom Bosne i Hercegovine od ogromnog je značaja za BiH i Agenciju za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA)”, kazao je u Mostaru direktor BHANSA-e Davorin Primorac na svečanosti povodom preuzimanja kontrole zračnog prometa u cjelokupnom zračnom prostoru BiH.

Primorac je naglasio kako partneri iz brojnih europskih agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi cijene ovaj uspjeh i dostignuće BHANSA-e.

“Sama činjenica da su naši partneri, uz predstavnike sa svih razina vlasti i druge brojne goste, došli na ovu svečanost dokaz je da cijene ono što je BHANSA postigla u vrlo kratkom periodu te da nas smatraju ravnopravnim partnerima”, kazao je Primorac. Istaknuo je također kako predstavnici zrakoplovnih kompanija i putnici mogu biti sigurni da će BHANSA pružati sigurnu i ekonomičnu uslugu.

“Važno je napomenuti i to kako su tehnološka rješenja proizvođača, organizacija za osposobljavanje te sistemskih integratora bila osnova u izgradnji vlastitog sustava upravljanja zračnim prometom. Isto tako, uposlenicima BHANSA-e dugujemo zahvalu zato što smo večeras ovdje i sretan sam što ove trenutke možemo podijeliti zajedno”, naveo je Primorac. Direktor BHANSA-e ranije je rekao kako je ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu kao državu, jer je BHANSA, kao najmlađa europska agencija za pružanja usluga u zračnoj plovidbi, u relativno kratkom periodu stvorila tehničke, kadrovske i sve druge preduvjete da sama i u cijelosti nadzire zračni promet iznad teritorija BiH.

Preuzimanjem kontrole zračnog prometa u cjelokupnom zračnom prostoru Bosne i Hercegovine, koje će se dogoditi večeras iza ponoći, BHANSA će otvoriti novo poglavlje u povijesti civilnog zrakoplovstva BiH. Tim događajem u potpunosti će biti realizirana Faza II Strategije razvoja Sistema za upravljanje zračnim prometom u BiH (ATM Strategija BiH), što u prijevodu znači da se nadzor cjelokupnog bosanskohercegovačkog neba više neće obavljati iz susjednih država, već iz same BiH, javlja FENA.

 

 

/Republikainfo.com/

 

 

 

Share.

Comments are closed.