Plenković kaže da je Dodik već duže vrijeme iskazivao želju za dolazak, a iz ureda predsjednika kažu da je riječ o široj inicijativi Milanovića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milorad Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog Predsjedništva BiH, objavio je u srijedu ured hrvatskog predsjednika ističući da se radi o široj inicijativi Zorana Milanovića za obnovu dijaloga o budućnosti BiH, prenosi N1.

S Dodikom će kasnije u srijedu razgovarati predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković komentirao je Dodikov dolazak, nakon Aktualnog prijepodneva u Saboru.

“Predsjednik Republike mi je u Varaždinu kazao da će doći, on je dugo iskazivao želju da dođe i da se sastanemo. Radni susret, bez nekakve velike drame. Možemo razgovarati o čemu god hoćemo”, rekao je Plenković, dodavši da će razgovarati o trasi autoceste i drugim važnim pitanjima.

“Moj stav o BiH je jasan, to je naša prijateljska, susjedna zemlja, koju podupiremo, dajemo podršku i na putu unutarnjih reformi i na putu prema NATO-u.

Moramo voditi određeni dijalog kako bismo rješavali operativne teme kojih ima. Ako se radi trasa autoceste koja bi rušila kuće Hrvata koji tamo žive, onda je moje da kao hrvatski premijer nazovem gospodina Dodika i pitam može li ta trasa ići nekim drugim putem”, rekao je Plenković.

(Izvor: N1)

Share.

Comments are closed.