Milanović: Zajednički zločinački pothvat jedna od glupljih i luđih izmišljotina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Uručio je odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog” postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje, vama i brigadama iz BiH koje su oslobađale Hrvatsku Republiku i spašavale Bihać, istaknuo je Milanović.

Podsjetio je i na film “Malo dobrih ljudi”.

– Možda ste ga gledali, možda niste, ali u povijesnim trenucima, kao što je bio taj, sudbina velikog broja ljudi, ovisi o malo dobrih ljudi. Milijuni ljudi su gledali, a svega tisuću, dvije se okupljalo. Rat ste dobili, dobili smo ga zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje, bez vas ne bi bilo isto, istaknuo je predsjednik.

Rat je gotov. Bilo je pokušaja da se na Haaškom tribunalu sve prikaže kao zajednički zločinački pothvat, to je propalo kao namjera, imali smo i sreće, dodao je.

– Imali smo sreće da nijedan od naših generala, a generali su radili po zapovjedima državnog vrha, nije presuđen i oblaćen za taj zajednički zločinački pothvat koja je jedna od glupljih i luđih izmišljotina koja se Hrvatskoj pokušavala staviti na grbaču. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan da je ta loša namjera propala, rekao je.

– Na nama je da u miru budemo velikodušni i da pokažemo dobru vjeru. Vama svima još jednom od srca hvala, zaključio je Milanović.

”Neka se deru na mene”

Rekao je da bi bilo dobro da se sutra u Kninu ne sramotimo kao država. ”Neka viču, neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu, to nam radi štetu. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće, sigurno. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni”, rekao je. Osvrnuo se i na kritike na najavljeno odlikovanje Mije Jelića, koji je osuđen u BiH. ”Što da vam kažem. Da nije to, bilo bi problem što je Hercegovac ili što je Bosanac”, istaknuo je i objasnio da nije ni svatko tko je dobio kaznu u Haagu ratni zločinac.

”Ja ne odajem počast pojedincu, nego svima njima. Ne znam dovoljno o optužnici protiv gospodina Jelića”, rekao je.

”Sigurno neću dopustiti da se od Hrvatske radi ruglo, siguran sam da će se premijer potruditi da to bude halal, da bude čisto”, rekao je i potvrdio da će reagirati ako bude potrebno. Drago mu je što na proslavu dolazi Boris Milošević.

 

(Izvor: HRT/Dnevnik.hr)

Share.

Comments are closed.