Još nema pravde za Dženana Memića: Seferovići oslobođeni optužbi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kantonalni sud u Sarajevu, u ponovljenom postupku je oslobodio, u ponedjeljak, 13. siječnja, sina i oca Ljubu i Bekriju Seferović od optužbi za prometnu nesreću koja se, po tvrdnjama Kantonalnog tužiteljstva, dogodila u veljači 2016. godine, od čijih posljedica je kasnije preminuo mladić Dženan Memić.

Kako je tvrdilo Tužiteljstvo, nesreća od prije četiri godine dogodila se u pješačkoj zoni Velike aleje na Ilidži u Sarajevu, kada je Ljubo vozio u alkoholiziranom stanju, a njegov otac Bekrija pomogao u prikrivanju dokaza.

Predsjednik sudskog vijeća Igor Todorović je u obrazloženju presude naveo kako nema pouzdanih dokaza da se navedena saobraćajna nesreća desila. Pozvao se na provedena vještačenja u ponovljenom postupku, izjave svjedoka i ranije pribavljane dokaze.

Tužiteljstvo Kantona najavilo je žalbu. Glasnogovornica Tužiteljstva Azra Bavčić je novinarima izjavila da će žalba na današnju odluku Kantonalnog suda uslijediti po primitku pismenog otpravka presude.

Otac preminulog Dženana Memića, Muriz Memić, koji godinama pokušava dokazati tvrdnju da je njegov sin zapravo ubijen, a ne podlegao od prometne nesreće, novinarima je rekao da je ovaj slučaj, i nakon ove presude, ‘tek na početku’, ali da on nikad neće odustati od dokazivanja o ubojstvu.

Kazao je i da sve to čini ne samo zbog svoga sina, već i zbog Davida Dragičevića te sve ubijene djece čije ubojstvo netko želi prikriti iz različitih razloga.

Muriz je zahvalio odvjetnicima Ifetu Feragetu i Rusmiru Karkinu za kojeg je kazao da je i on cijelo vrijeme “bio uz nas”, kao i medijima što od početka prate ovaj slučaj.

Memić naglašava da je “laži i čitavu konstrukciju detalja u optužnici protiv Seferovića morala osmisliti grupa, monstrumi”. Za bivšu tužiteljicu Dalidu Burzić je kazao da je „vođa organizirane mafije“.

“Kantonalni sud je danas osvjetlao obraz”, izjavio je Memić povodom presude. Odvjetnik Ifet Feraget je naveo da su u ponovljenom postupku vještačenja dokazala da ozljede Dženana Memića potiču od udarca tupim predmetom.

“To je najinteresantniji dio svjedočenja vještaka Vlade Markovića”, naveo je Feraget i dodao da se sad postavlja pitanje: zašto je vještak Hamza Žujo promijenio njegov stav?

“Mora se provesti ‘istraga o istrazi’ kao u slučaju David Dragičević. Imamo dokaze da je Dženan ubijen oko pola deset. Ovo je bio spin, željeli su plasirati da se mogla dogoditi nesreća (prometa), a ovdje nema dokaza za to – kazao je Feraget.

Najavu Tužiteljstva Kantona da će uložiti žalbu, on smatra pokazateljem koliko je u ovom slučaju ozbiljna namjera prikrivanja ubojstva Dženana Memića. Ljudi involvirani u slučaj i dalje djeluju s njihovih pozicija, dodao je.

Iako iz današnje presude proizilazi da Dženan Memić nije stradao od posljedica prometne nesreće, slučaj je i dalje na nultoj poziciji, po Feragetovim riječima, jer još nitko nije pokrenuo istragu o ubojstvu.

“Slučaj treba preuzeti Gordana Tadić”, kazao je također ovaj odvjetnik i napomenuo da su izricanje presude pratili i članovi „Pravde za Davida“.

Odvjetnik Rusmir Karkin je slučaj Memić nazvao specifičnim sudskim predmetom. On vjeruje da će Vrhovni sud Federacije BiH, kojem je Tužiteljstvo najavilo žalbu na ovu presudu, odlučivati u sljedećih nekoliko mjeseci i da je jedini, vrlo mogući zaključak, potvrđivanje današnje odluke Kantonalnog suda.

Ispred Kantonalnog suda u Sarajevu, u kojem je izrečena oslobađajuća presuda Seferovićima, sinu i ocu Ljubi i Bekriji, nekoliko članova obitelji Dženana Memića, članova „Grupe za Davida“ i drugih istomišljenika, uzvikivalo je nakon presude slogane: „Pravda za Dženana!“, „Pravda za Davida!“ te slogane o istini i pravdi za ubijenu djecu.

Memić je najavio prosvjede na 4. godišnjicu od smrti njegovog sina.

(Izvor: FTV/FENA)

Share.

Comments are closed.