Izetbegović o Čampari: Teško da će ostati u SDA, sam sebe je izbacio. Neka pogleda kako su mu prošli prethodnici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poslije ovakvih formulacija teško da Aljoša Čampara ostane u SDA, mislim da je on sam sebe izbacio, kazao je u ponedjeljak Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, javlja N1.

Izetbegović je rekao da se sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem sastajem u srijedu ujutro, ali da ne očekuje da će biti nekih posebnih pomaka. “Obećali smo da ćemo se sastati i to i radimo”, rekao je.

Je li bilo govora o ostavci Aljoše Čampare?

Čampara je dao neopozivu ostavku, nju će prihvatiti Glavni odbor. Ostalo šta će se događati sa Čamparom… SDA mu je dala šansu i priliku, sad kako će on uzvratiti. O tome će se nadalje baviti Kantonalni odbor.

Vaš komentar na optužbe koje je iznio Čampara?

Mislim da to nisu pravi razlozi zašto Čampra napušta SDA. Čuo sam se sa njim i obavio razgovor prije njegove odluke. Do sada smo imali pet, šest ljudi koji su otišli iz SDA zbog određenih “nezadovljstava”, “puta kojim ide SDA”, “demokracije u stranci” i onda SDA izađe na izbore i pobijedi. Možemo vidjeti kako su prošli njegovi prethodnici.

Hoće li Čampara ostati u SDA?

Poslije ovakvih formulacija teško da će ostati u SDA, mislim da je on sam sebe izbacio.

Ima li vaše odgovornosti zbog ovakve situacije u SDA?

Nema moje odgovornosti, SDA nije savršena stranka, ali je jako dobra demokratska stranka. Može svatko govoriti poput Čampare ili Mehmedovića i ne snositi sankcije.

Što je sa slučajem Asim Sarajlić?

Razmotrena je žalba Efendića. Donijeli smo neke odluke. Dio odluka će biti donesen naknadno nakon što pojedini članovi donesu određene preporuke. On je ugasio vlastitu karijeru, ali tamo gdje ga je narod izabrao (Parlament BiH) SDA mu neće uzeti mandat.

Zašto se SDA grupira sa ostalim probosanskim strankama u Srebrenici ili Mostaru, a nije tako u nekim drugim gradovima?

Zato da bi smo pobijedlil. Mi smo svuda predvidjeli grupiranje, posebno u RS-u. Hvala Bogu u Mostaru i Srebrenici smo dobili odziv.

/Republikainfocom/

Share.

Comments are closed.