Veganska dijeta Alicie Silverstone

'Riješi se suvišnih kilograma, očisti kožu i napuni se energijom odbacujući meso i mliječne proizvode', ključna je poruka knjige "The Kind Diet", koju je napisala poznata holivudska glumica Alicia Silverstone.  Kroz nutricionističke savjete i recepte Alicia objašnjava kako uz vegansku dijetu svatko može biti blag i dobronamjeran prema svom tijelu, ali i prirodi

Dobitnica nagrade magazina The Daily Green, Heart of Green (Zeleno srce) za 2009. godinu, predstavila je svoje nutricionističke savjete i recepte u knjizi "The Kind Diet" (Blaga prehrana), u kojoj govori o vrlinama biljne hrane. Po njenom iskustvu, veganske su namirnice hranjive, ukusne i zabavne, a pritom vode računa o dobrobiti životinja.

'Riješi se suvišnih kilograma, očisti kožu i napuni se energijom odbacujući meso i mliječne proizvode', ključna je Alicijina poruka iz knjige.

Primjenjivati "blagu prehranu" znači biti dobronamjeran prema vlastitom tijelu u smislu hrane koju unosiš. Biljna dijeta sastavljena od cijelih i organskih namirnica napunit će te energijom, pojačati koncentraciju, osigurati prekrasnu kožu i potaknuti želju za životom.

No, jesti blago znači biti blag i prema planetu, jer se uz pomoć veganske prehrane štiti Zemlja. Proizvodnja biljne hrane troši manje goriva, vode i drugih resursa, pa se njome naš planet manje iscrpljuje i zagađuje.
Nova paleta okusa i mirisa

Opredijeliš li se za vegansku dijetu, prehrana ti neće postati siromašnija, nego bogatija, kaže Alicia.

'Važno je shvatiti koliko novosti unosiš u prehranu. Zdrave i ljekovite namirnice nisu samo dobre za organizam, već imaju i izvrstan okus. Željela bih razbiti predrasudu o tome da zdrava hrana podrazumijeva žrtvovanje', piše u svojoj knjizi.

Alicia ističe  recept za kus kus, kao predjelo za veliku vegansku gozbu, te pizzu s radičem i uljem od tartufa, savršenu za večernje zabave ili večeri provedene u toplini doma. (zdravakrava)

 

Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna