Ljekoviti Dr.Pasha sapun od lavande

Nakon redovne upotrebe ovog sapuna, koža postaje svilenkasta, glatka i zdrava. Uočeno je da ulje lavande poboljšava i opće stanje kože, što se očituje većom elastičnošću, glatkoćom, smanjenju bora, manjim brojem upalnih procesa, te manjim razlikama u pigmentaciji. Djeluje blagotvorno, a također pospješuje zarastanje rana i opeklina.

Suvremena istraživanja ukazuju na štetnost konzervansa, emulgatora, mineralnih ulja i drugih tvari koji su nerijetko sastojci većine komercijalnih kozmetičkih proizvoda, čak i onih najskupljih. Besprijekoran, porculanski ten za mnoge je, nažalost, nedosanjan san. Krivce možemo potražiti u genima, brzom tempu života, neredovnoj i nezdravoj prehrani, ali na sreću, tu je prirodna, ručnorađena kozmetika Dr.Pasha koja pomaže da se koža održi zdravom i lijepom.

Prirodni aromakozmetički sapuni Dr.Pasha Lavanda sadrže sve prirodne sastojke koji su potrebni koži. Posebno su bogati maslinovim uljem, koje obiluje esencijalnim kiselinama, važnim za zdravlje stanica kože. Poznato je da manjak esencijalnih masnih kiselina može uzrokovati razne kožne probleme.

Psorijaza, ekcemi, neurodermatitis, problemi s pigmentacijom, starosne promjene, opekline, rane, akne i alergijske reakcije, koje se očituju na koži, samo su neke od pojava koje mogu biti povezane ili pojačane upravo zbog nedostatka esencijalnih masnih kiselina.  Eterično ulje lavande, masline, palme ili kokosa u savršenoj su ravnoteži, te upravo ove kombinacije imaju i protuupalni učinak.

Dr.Pasha sapuni će, bez sumnje, pogodovati svim tipovima kože – kako mješovitoj, masnoj i problematičnoj, tako i suhoj i zreloj koži.  Stres je sastavni dio suvremenog života i s tim je suvremeni čovjek naučio živjeti. Svakodnevno 'bombardiranje' hormonima stresa zbog zahtjevnog posla ili sitnih problema s kojima se svi suočavamo nerijetko su glavni krivci za probleme s kožom. Da bismo lijepo i zdravo izgledali, moraju se ublažiti posljedice stresa.

Kao jedan od najboljih recepata za uklanjanje stresa, nakupljenog tijekom dana, pokazala se opuštajuća večernja kupka sa sapunom od lavande. Mnogi, koji su isprobali ovu rutinu, smatraju da je korištenje Dr.Pasha sapuna dragocjenije za kožu od najskupljih losiona. Zbog esencijalnih masnih kiselina, koža lako ugrađuje molekule maslinovog ulja u svoju strukturu.

Maslinovo ulje hrani i vlaži kožu, te čuva njenu prirodnu strukturu. Eterično ulje lavande djeluje izrazito njegujuće i pogoduje svim tipovima kože, jer se radi o tzv. ljekovitoj lavandi koja sadrži 4 do 10 % Z-b-ocimena i 1,5 do 6 % E-b-ocimena zahvaljujući kojim se koža vraća u ravnotežu. Nakon redovne upotrebe ovog sapuna, koža postaje svilenkasta, glatka i zdrava. Sadržaj eteričnih ulja može pomoći u pravilnom funkcioniranju kožne barijere, kao i u normaliziranju transepidermalnog gubitka vode.

Uočeno je da ulje lavande poboljšava i opće stanje kože, što se očituje većom elastičnošću, glatkoćom, smanjenju bora, manjim brojem upalnih procesa, te manjim razlikama u pigmentaciji. Djeluje blagotvorno, a također pospješuje zarastanje rana i opeklina.  Osim toga, mali, „kućni rituali“ nas tjeraju da odvojimo vrijeme za sebe što je izuzetno važno za psihofizičko zdravlje, ali i ravnotežu cjelokupnog organizma.  Prim.dr. Azra Kabil-Medić

 

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna